Доларът със спад в очакване на доклада за заетостта


Доларът със спад в очакване на доклада за заетостта
Снимка: Getty Images/ Guliver

1779

Доларът отбеляза спад в четвъртък, тъй като инвеститорите са объркани от идващите противоречиви съобщения за състоянието на американската икономика както и от перспективите за повишаване на лихвения процент до края на годината.

Ден преди публикуването на данните за заетостта в САЩ за месец септември, доклади показаха, че растежа при фабричното производство се е забавило през изминалия месец. Седмичните молби за помощи при безработица показаха затягане на пазара на труда. Тези данни, заедно с увеличаващите се разходи за жилищно строителство, биха могли да объркат плановете на Федералния резерв, свързани с повишаване на лихвените нива.

Въпреки сътресенията в Китай, американската икономика и в частност пазара на труда, изглеждат стабилни, което увеличава очакванията, че Фед ще предприеме вдигане на основният лихвен процент преди края на годината или в началото на 2016.

Доларовия индекс отбеляза спад след публикуването на индекса на бизнес активността в производствения сектор на ISM, като се очаква да се движи в тесен рейндж преди оповестяването на данните за заетостта в петък.

Еврото се покачи спрямо долара с 0.5% до 1.1190. В същото време зелените пари се търгуваха без изменение спрямо йената на нива около 119.85.

Щатската валута отбеляза ръст от 0.4% спрямо швейцарския франк до 0.9777.

Очакванията на икономистите за предстоящия доклад за заетостта в неселскостопанския сектор на САЩ са за генериране на 203 000 работни места за септември.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички