Еврото изпрати седмица под натиск


Еврото изпрати седмица под натиск
Снимка:

334

Търговията на валутните пазари през изминалата седмица се характеризираше със сравнително малки обеми и ниска волатилност, типични за летният отпускарски сезон.

В тон с очакванията еврото остана под натиск през цялата седмица, като отбеляза ново 2-годишно дъно спрямо американския долар, както и ново 5-месечно дъно спрямо японката йена.

Спрямо британския паунд, единната валута се понижи до най-ниската си стойност от ноември 2008 г., а спрямо австралийския долар отчете ново историческо дъно.

Акцентът за седмицата бе стенограмата на Федералния резерв от последното му заседание през миналия месец. От нея стана ясно, че централната банка на САЩ остава предпазлива в опитите си да подпомага икономиката, тъй като това крие рискове за облигационния пазар.

Някои членове отбелязват съществуването на риск, при който продължителното изкупуване на дългосрочни ценни книжа може да доведе до влошаване на функционирането на облигационния пазар, което от своя страна може да подкопае желания ефект от политиката на централната банка.

По време на азиатската сесия в петък стана ясно, че нарастването на брутния вътрешен продукт на Китай е паднало до 7,6% през второто тримесечие на годината от 8,1% през първото, което е най-ниското равнище за повече от 3 години насам.

Понижението на единната валута бе подсилено и от решението на рейтингова агенция Moody`s да понижи с две степени рейтинга на Италия, като запази и негативна перспектива за допълнително понижение.

Подготвена от отдел “Анализи валутни пазари”, ФК “Логос-ТМ” АД

 

  • Етикети:

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79995
  • GBP
    1
    2.27819
  • JPY
    100
    1.1619
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички