Еврото печели от несигурността на световните пазари


Еврото печели от несигурността на световните пазари
Снимка: Thinkstock

1516

Доларът падна срещу еврото и останалите основни валути в четвъртък, тъй като намаляха залозите, че Федералния резерв ще повиши лихвите следващия месец.

Еврото нарасна най-много от всички валути, прехвърляйки нивата от 1.12 и заради бурята на ново възникващите пазари, която започна миналата седмица с девалвацията на китайския юан.

Дилъри коментираха, че в момента вероятността за повишение на лихвите в САЩ през септември е около 40% и мнозина закриваха доларови позиции след публикувания протокол в сряда от последното заседание на Фед, който не съдържаше нищо конкретно за времето когато ще бъдат вдигнати лихвите. В края на юли залозите за септемврийско увеличение бяха около 50%, а миналата седмица около 48%.

Данни в четвъртък за молбите за помощи срещу първоначална безработица в САЩ показаха, че пазара на труда остава силен и икономиката е готова за увеличение на лихвите.

Долар/йена слезе на 123.40, а британския паунд се покачи на 1.5690. Евро/долар достигна 1.1248, което е най-силно представяне след 30 юни. Единната валута се превърна в любима валута за финансиране на покупки на ново възникващите пазари и сега печели при излизането от тези рискови позиции, тъй като е купувано обратно. Накратко, еврото печели от несигурността и волатилността на световните пазари.

Ново възникващите пазари поеха нов удар като турската лира се срина до рекордно ниско дъно. Опасенията от бързо спадащата цена на петрола и на суровините се увеличиха от бурята и на китайските пазари.

Норвежката крона се срина до седем месечно дъно срещу еврото след данни показали, че норвежката икономика е забавила растежа през второто тримесечие, което дава възможност за намаление на лихвите през следващите месеци.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички