Еврото се отдалечи от върховете преди доклада за неселскостопанската заетост


Еврото се отдалечи от върховете преди доклада за неселскостопанската заетост
Снимка: Thinkstock

1411

Еврото се отдалечи от 2-седмичния връх спрямо долара в четвъртък, след като доходността по германските облигации намаля, а инвеститорите се подготвяха за оповестяването на данните за неселскостопанската заетост.

Очакванията на икономистите са за ръст на заетостта от 225 000 работни места през май, което ще подсили очакванията, че Фед може да увеличи лихвения процент още през септември. Очакванията за по- висока лихва биха довели до поскъпването на долара.

Оптимистичните икономически данни от четвъртък също подкрепиха долара и подсилиха виждането на инвеститорите, че нещата ще се развият по план.

Новите молби за помощи при безработица се понижиха миналата седмица, а неселскостопанската производителност падна по –рязко от очакваното през първото тримесечие, което избута нагоре цените на труда и може да повиши инфлация, ако нещата се запазят така.

Еврото изгуби около 0,1% до 1.1210, след като доходността на германските облигации падна отново до 0,83%, след като достигна връх за сесията на 1%, което е най- високото й ниво от септември 2014.

Продължаващата борба на Гърция да постигне споразумение с кредиторите си и да избегне фалита продължи да оказва натиск върху еврото.

Страната отложи ключово плащане към МВФ, което трябваше да бъде извършено в петък, докато министър- председателят Алексис Ципрас настоя за промени по тежките условия за помощта на кредиторите.

От МВФ заявиха, че Атина планира да обедини четирите плащания, които трябва да бъдат извършени до юни, в еднократна вноска от 1.6 млрд. евро, която да бъде платена на 30 юни.

Спрямо йената еврото изгуби около 0,1% до 139.54, оставайки над дъното от миналата седмица на 133.10, но отдалечавайки се и от върха на 141.06, докоснат през предишната сесия.

Доларът последно бе на печалба спрямо йената на 124.47, наближавайки леко върха от вторник на 125.07.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

 

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички