Еврото се отличи сред валутите


Еврото се отличи сред валутите
Снимка: Thinkstock

2445

Продажбите на дребно в САЩ не отчетоха промяна през последния месец, а изключвайки автомоболите регистрираха спад от 0.3%. Междувременно индекса на цените на производителите спадна с 0.4% за месеца при очаквания за ръст от 0.1%. В голяма степен понижението се дължи на типични волатилни категории като търговските услуги и енергийните продукти. В същото време индекса на потребителското доверие на Мичигънския университет скочи от 90 през юли до 90.4 през август. Подиндекса за текущите условия спадна от 109 на 106.1, но този за очакванията скочи от 77.8 на 80.3.

Щатската валута беше разпродавана след слабия доклад за продажбите на дребно, но по-късно успя да нарасне незначително. Основният печеливш беше еврото, което нарасна над нивата от 1.12. Основна съпротива е 100-дневната пълзяща средна при 1.1230. Долар/йена се продава при формираната структура глава и рамене с база нивата от 100.50.

Новозеландският долар напълно загуби ралито, което дойде след решението на централната банка да намали лихвите и след серия задействани стоп ордери дошли след разочарованието на пазарите. Кросът австралийски долар/новозеландски долар се търгува в горната част на рейнджа близо до 100-дневната пълзяща средна.

Британският стерлинг беше продаван след новината в Съндей Таймс, че Великобритания може да остане в ЕС до края на 2019, което е с година повече от предвижданията. Някои нови отдели формирани да поемат прехода няма да са готови да действат ако министър-председателя Тереза Мей задейства през януари член 50.

Спад на доходността по облигациите

10- годишните облигации се понижиха с 4-5 базови пункта, но над дъната за деня. Пазарните калкулации за повишения на лихвите на Фед през септември спаднаха до шансове от 15%.

Плановете на Английската централна банка да купи корпоративни облигации на стойност 10 милиарда паунда може и да не са достатъчни, за да съживят икономиката след Brexit.

Пауза след рекордите на Уолстрийт

Американските пазари на акции отчетоха спад в петък след слабите резултати за продажбите на дребно, които не дадоха възможност за нов ръст на Уолстрийт след като предния ден и трите индекса отчетоха рекордни стойности.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички