Еврото стабилно след коментари от ЕЦБ, йената със спад спрямо долара


Еврото стабилно след коментари от ЕЦБ, йената със спад спрямо долара
Снимка: Thinkstock

1502

Еврото успя да се задържи на стабилни нива спрямо долара след коментарите на двама членове на управителния съвет на ЕЦБ. Според тях институцията е понижила очакванията за разширяване на програмата за количествени улеснения.

Еврото се търгуваше спрямо долара на нива около 1.1019, отстъпвайки от достигнатите по-рано върхове след коментари на Марио Драги и Евалд Новотни – член на управителния съвет на ЕЦБ.

В интервюта за някои печатни медии представители от централната банка заявиха, че ЕЦБ все още не е взела решение за разширяване на количествените улеснения и че всички допълнителни мерки за стимулиране на икономическия растеж остават отворени за дискусия.

Очакванията, че еврозоната ще въведе допълнителни парични стимули, докато Федералният резерв ще прибегне към повишаване на лихвите, подкрепиха движението на щатската валута през последните няколко седмици.

Публикуваните в понеделник данни за производството в САЩ увеличиха апетита за риск на инвеститорите. Индекса на бизнес активността за производствения сектор за октомври е 50.1. Това е понижение спрямо предходния месец, но е над предварителните очаквания на икономисти. Това помогна на долара да поскъпне спрямо йената като по този начин зелените пари възстановиха част от загубите, реализирани по-рано през деня. Щатската валута отбеляза повишение от 0.1% до 120.72 йени.

Еврото също успя да поскъпне спрямо японската валута след публикуването на данните за бизнес активността в производствения сектор за еврозоната. Индекса на промишленото производство в региона за октомври възлиза на 52.3. Очакванията на анализатори бяха за 52.0.

Единната валута отбеляза ръст от 0.2% до 132.97 йени.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички