Фондовите пазари с понижение въпреки силните данни от САЩ


Фондовите пазари с понижение въпреки силните данни от САЩ
Снимка: iStock/Guliver

2485

Валутни пазари

Доларовият индекс, показващ представянето на зелените пари спрямо шест основни валути, като цяло остана без промяна, въпреки публикуваните положителни икономически данни от САЩ. Индексът на потребителските цени през април се покачи с 0.4%, на месечна база, което е над предварителните прогнози за ръст от 0.3%. В същото време индустриалното производство се е увеличило с 0.7%. Предварителните прогнози на икономистите бяха за ръст от 0.3 на сто. Това е най-бързото месечно нарастване от 17 месеца насам.

В изявления, направени по-рано, президентите на Фед Джон Уилямс и Денис Локхарт заявиха, че две или три повишения на лихвените нива до края на годината “изглеждат разумно”.

Австралийският долар се понижи, след като по време на азиатската сесия поскъпна до над 0.7350. Причина за силното движение бе публикуването на протокола от последното заседание на Австралийската централна банка. Председателят на централната банка заяви, че намаляването на лихвите не е единственият вариант за действие. USD/CNH бе обект на засилена разпродажба, но намери добра подкрепа при 100-дневната пълзяща средна при 6.5363.

Лихви

Силните данни от САЩ в комбинация с изявленията от Фед доведоха до покачване на доходността при облигациите. 10- годишните американски книжа нараснаха до 1.77%.

В Европа несигурността около Brexit се запазва, въпреки че привържениците на оставането на страната в ЕС водят с 15% пред тези, които са За излизането на страната от ЕС. Доходността по 10- годишните облигации спадна с 1.1 базисни точки до 0.131%.

Капиталови пазари

Въпреки силните икономически данни за потребителските цени и индустриалното производство, водещите американски индекси затвориха на червена територия. Също както и при публикуването на данните за продажбите на дребно, Dow Jones се понижи с 1%.

В Европа пазарите също приключиха търговията на негативна територия. Водещият британски индекс FTSE 100 бе единственият, който завърши с повишение от 0.3%.

При акциите LendingClub, които поевтиняха миналата седмица с 50% загубиха още 10% от стойността си. Разкриването на нарушения при вътрешния контрол накара инвеститорите да спрат покупките на дълг и ускори разследването от страна на Министерството на правосъдието на САЩ.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички