Йената нараства след липсата на промени от ЯЦБ


Йената нараства след липсата на промени от ЯЦБ
Снимка: Thinkstock

1684

Йената нарасна днес, след като ЯЦБ се въздържа от разширяване на стимулите, а австралийския долар удари за кратко двуседмичен връх при новината, че управляващата партия е отстранила непопулярния министър-председател Тони Абът.

Йената свали долара под 120 при решението на ЯЦБ да запази сегашната скорост на монетарни облекчения. Това развитие беше широко очаквано, но все пак една малка група специалисти се надяваха на изненадващи облекчения заради слабите данни през последните седмици. Непосредствена подкрепа в долар/йена е 119.65, което е 62% корекция на покачването от 118.60 на 4 септември до 121.38 на 10 септември. Ясен пробив на това ниво отваря вратите за слизане към 118.60.

Йената може да напредне при спад на световните борсови индекси заради опасенията от вдигане на лихвите в САЩ или забавяне на растежа в Китай. Тя може да поевтинее при сигнали от ЯЦБ за нови монетарни облекчения. ЯЦБ наистина намали икономическите си очаквания на това заседание.

Австралийският долар удари двуседмичен връх срещу долара и йената когато управляващата либерална партия гласува да отстрани непопулярния министър-председател Тони Абът. Малкълм Т ърнбул, мултимилионер и бивш предприемач в технологиите, положи днес клетва като новия премиер на Австралия. Надеждите, че финансовия министър Джо Хокии също ще бъде сменен дадоха сила на валутата.

Австралийският долар беше спрян на 0.7166 долара и 81.32 йени, където се намира съпротива формирана от киджун линията на Ичимоку индикатора на дневна графика. Валутата сутринта беше на 0.7120 и отстъпи печалбите след стенограмата от заседанието през септември на централната банка. То не съдържаше изненади и последва теглене на печалби.

В момента търгуващите изчакват да видят дали Фед ще повиши лихвите за първи път след десетилетие. Волатилността на финансовите пазари през последния месец кара мнозина инвеститори да очакват Фед да се въздържи от действия, за да избегне нова нестабилност на пазарите и това ограничава в момента долара. Все пак финансовите пазари не са категорични и залагат 30% шанс за повишение на лихвите още тази седмица.

Евро/долар е на 1.1312 след като в понеделник се покачи до 1.1373, най-високо ниво след 26 август.

Сред днес излизащите икономически данни внимание заслужават продажбите на дребно и индустриалното производство в САЩ, икономическите настроения в Германия и инфлацията във Великобритания.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички