Йената отслабна, след като спокойствието на пазарите се възвърна


Йената отслабна, след като спокойствието на пазарите се възвърна
Снимка: Thinkstock

1762

Търсенето на предлагащата сигурност йена избледня при стабилизирането на световните пазари и връщането на спокойствието. Дилъри обаче отбелязаха, че паричните потоци в края на месеца и тримесечието означават, че е вероятно волатилността да се върне.

Долар/йена е 119.85 след обрат при дъно на 119.24. Евро/йена е на 134.82 при дъно вчера на 134.24. Австралийският долар връща позиции и е близо до 84 йени след триседмичното дъно на 82.76.

Американските акции завършиха с растеж променлива сесия. Опасенията за по-бавния растеж в Китай и от тук за състоянието на световната икономика, в съчетание с несигурността около времето на повишение на лихвите в САЩ, обезпокоиха финансовите пазари.

Някои дилъри отбелязаха окуражителното подобрение на потребителското доверие в САЩ и еврозоната, както и по-голямото от очакваното намаление на лихвите в Индия като фактори, подкрепящи пазарите.

Евро/долар е на 1.1250 при връх на 1.1282. В петък председателя на Федералния резерв Джанет Йелен остави отворена възможността за повишение на лихвите още тази година. След това серия от представители на Фед ясно споменаха, че първото повишение е близо, въпреки че времето на тази промяна остава неясно. Според анализатори, данните за трудовата заетост в САЩ, които ще бъдат публикувани в петък, могат да усилят или отслабят аргументите за повишение през 2015. Във всеки случай резултата от този доклад ще даде насока на долара.

Днес пазарите ще следят Йелен, която ще говори по-късно през деня на конференция.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

 

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички