Йената отслабва


Йената отслабва
Снимка: iStock/Guliver

2242

Поръчките на дълготрайни стоки в САЩ отчетоха силен резултат и растеж от 4.8% при очаквания за покачване от 1.7%. Последва PMI индекса за производствения сектор, който също надмина прогнозите и твърдо се установи в зоната на експанзия с резултат от 53.9. Потребителското доверие на Мичигънския университет също излезе силно. Данните обрисуваха много добра картина в САЩ и бяха отговорни за ръста на долара.

В еврозоната PMI докладите не само бяха всички в зоната на експанзия, но и надминаха предварителните прогнози. Европейските облигации се разпродаваха след новината, че ЕЦБ търси възможности за отдаване на заеми на огромните си запаси от дълг към финансовия сектор, за да осигури ликвидност и да не замръзне финансовата система.

Във Великобритания имаше огромно намаление на растежа от финансовия министър Филип Хамонд в есенната му реч за бюджета. В допълнение са се увеличили заемите за финансиране на фискалните планове. Всичко това допълнително влоши перспективите след несигурността около Брексит. Финансовият министър вече не предвижда сигурен излишък преди 2020 година, а по-скоро се надява да балансира счетоводството някъде между 2020 и 2025 година.

Доларът отново скочи на валутните пазари преди официалния празник по случай деня на благодарността. Еврото също отслабна и според някои търгуващи скоро ще бъде тестван паритета.

Отново покачване на доходността по облигациите

Доходността по две годишните американски облигации скочи с 6 базови пункта до 1.15%. Това ниво не е виждано от април 2010 година.

Европейските облигации паднаха след прогнозите от Великобритания за повече заеми и по-слаб растеж и след доклад показал, че ЕЦБ търси начини да улесни банките при заемането на облигации, коитоцентралната банка е купила.

Облигациите на острова се сгромолясаха след речта на финансовия министър Хамонд, че ще заеме повече пари, за да увеличи разходите.

Тънък пазар и нови рекорди на Уолстрийт

Акциите отново нараснаха до нови върхове в условия тънък пазар преди днешния официален празник по случай деня на благодарността.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички