Новозеландският долар с ново силно представяне


Новозеландският долар с ново силно представяне
Снимка: Thinkstock/Guliver

2530

Валутен пазар

Новозеландският долар записа силно представяне вчера спрямо австралийския и щатския долар. Ръста дойде след заседанието на новозеландската централна банка, на което банкерите взеха решение основният лихвен процент да бъде намален от 2.75% на 2.5%.

Двойката USD/CNY се търгуваше на нива 6.4200 – 6.5400 в продължение на пет работни дни. USD/IDR (долар/индонезийска рупия) се търгуваше близо до върховете, достигнати през октомври. Малко по-рано председателят на индонезийската централна банка Агус Мартовардохо заяви, че настоящият курс при USD/IDR се дължи на предстоящото заседание на Федералния резерв другата седмица, забавянето на китайската икономика както и на ниските цени на суровините.

USD/ZAR (долар/южноафрикански ранд) продължи с възходящото си движение, достигайки връх на 15.48. Това се случи след като министъра на финансите на страната бе уволнен.

Агенция Moody’s постави Бразилия под наблюдение, като е възможно и да намали кредитния рейтинг. Много от икономическите индикатори продължават с рязкото си влошаване.

Капиталови пазари

Европейските фондови пазари приключиха смесено сесията. Компанията Glenore реализира ръст от 7 на сто след като съобщи за спад на нетния дълг. Целта на компанията е да намали размера на дълга си до 18 млрд. долара до края на 2016 година, в сравнение с предишната цел от над 20 млрд.

Акциите на Rio Tinto се повишиха с 0.2%, BHB Billiton загуби 2.2%. South32 поевтиня с 3.1%. Отвъд океана американските индекси затвориха с леко повишение.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

 

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.81162
  • GBP
    1
    2.27467
  • JPY
    100
    1.15805
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички