Паундът слезе след ново проучване, което сочи към Brexit


Паундът слезе след ново проучване, което сочи към Brexit
Снимка: Getty Images / Guliver

4044

Валутни пазари

Основният герой при вчерашната търговия беше британския паунд. Той загуби позиции след последното проучване на избирателите, което показа, че е по-голяма вероятността за Брексит.

Последният ден на месеца доведе до разпродажби в долар/йена от корпорациите и това свали двойката под 111. Приближаването на нивата от 110 доведе обаче до покупки от фондове.

Австралийският долар беше търсен през целия ден след по-силните от очакваното данни за износа и премина над 200-дневната пълзяща средна, която беше важна основна съпротива.

Скепицизмът относно намаление на лихвите в Нова Зеландия през следващата седмица доведе до растеж и на новозеландския долар, който приближава нивата от 0.68, а подкрепа е 0.6680.

Еврото консолидира над нивата от 1.11 като засега не е ясно следващото движение. Стабилизиране и покачване или продължение на спада под 1.11.

Лихви

Нестабилността на рисковите пазари доведе до спад на доходността по американските облигации през по-голяма част от деня след което последва консолидация. Доходността по две годишните книжа слезе с 3 базови пункта, а тази по десет годишните с 0.5 пункта.

Доходността на европейските облигации пострада и повече и тази на германските книжа се понижи с 2.8 базови пункта.

Капиталови пазари

Акциите като цяло вчера падаха при първия пълен работен ден след изказването на председателя на Федералния резерв Джанет Йелен, че е уместно да се повишат лихвите през следващите месеци. Европейските борсови индекси бяха поразени и от последното проучване на избирателите на острова, което показа, че повечето клонят към Брексит.

На Уолстрийт търговията в началото беше положителна, но продавачите взеха превес след излизането на смесени икономически данни и Стандард енд Пуърс падна с 0.1%, а Дау Джоунс с 0.5%.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички