Пазарът под влиянието на ЕЦБ


Пазарът под влиянието на ЕЦБ
Снимка: Getty Images / Guliver

2181

Валутен пазар

Еврото попадна по засилени продажби по време на Ню Йоркската сесия след рязкото покачване при заседанието на ЕЦБ. Спадането обаче не се задържа дълго и единната валута бързо се покачи при закриване на къси позиции. Най-вероятно евро/долар ще навлезе в консолидация през следващите дни.

Австралийският долар беше най-силно представилата се валута в петък и скочи с 0.8% подпомогнат от високите цени на петрола и материалите и продължи да достига нови върхове като зад покупките стоят парите на големи инвеститори и играчи. Новозеландският долар консолидира около 200-дневната пълзяща средна на 0.6626.

Свръх продаденият британски паунд намери най-накрая подкрепа и след отскока от дъното в началото на месеца при 1.3836 и в момента отново е над 50-дневната пълзяща средна. Пазарът категорично е на къси позиции във валутата и тя може допълнително да поскъпне при ново закриване на позиции.

Лихви

Европейските държавни облигации върнаха всичко, което постигнаха при реакцията след изказването на Марио Драги. Десет годишните книжа спаднаха с 6.4 пункта във Франция и с 3.5 пункта в Германия. Обратно, очакванията за по-агресивен Федерален резерв повишиха доходността по американските книжа и десет годишните облигации сега са на 1.98%.

Капиталови пазари

Фондовите пазари завършиха силно седмицата. Основните европейски индекси скочиха с над 3% като начело на растежа беше банковия сектор заради стимулите от ЕЦБ. В САЩ пазарите също скочиха и Стандарт енд Пуърс отчете растеж от 1.6% достигайки най-високи нива за 2016 година. Покачването получи сила от ралито на петрола, силната доходност на облигациите и новината, че Китайската Народна Банка е фиксирала юана на най-високи нива за годината.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82056
  • GBP
    1
    2.27203
  • JPY
    100
    1.1701
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички