Петролът поевтинява заради икономическото напрежение


Петролът поевтинява заради икономическото напрежение
Снимка:

560

Петролните фючърси отбелязаха спад на световните борси.

Вчера двата основни фючърса поевтиняха, като лекият американски петрол падна до 87.10 долара за барел, а сортът „Брент” се котираше под психологическото ниво от 100 долара и достигна 99.70 долара за барел.

Сортът „Брент“ падна с още 27 цента до 99,49 долара за барел рано тази сутрин. Фючърсите на американския суров петрол се търгуваха на цена от 86.99 долара, коментират от Делтасток.

Данните от последните търговски сесии са ясно доказателство за слабостта на европейските икономики, което предизвиква опасения относно търсенето. Инвеститорите все още имат надежди, че мерките за стимулиране на европейската икономика ще подпомогнат крехкия икономически растеж.

Участниците на forex пазарите също следят с повишено внимание развитието на ситуацията в Иран, търсейки признаци за прекъсването на доставките на петрол от там. Напрежението между Техеран и Запада остава високо.

Допълнително негативно влияние върху фючърсните пазари се поражда от липсата на резолюция относно исканията на петролните работници в осмият по-големина износител на петрол в света – Норвегия. Това създава сериозна заплаха от прекъсване на петролните доставки от Северно море. Не е изключено конфликтът да се проточи. В петък профсъюзите ще се срещнат, за да решат дали да ескалират стачката, засягайки още нефтени находища.

Трейдърите са в очакване както на резултатите от заседанието на ЕЦБ, което ще се проведе днес, така и на предстоящите данни за промяната в неселскостопанската заетост и седмичната промяна на запасите от суров петрол на САЩ.

Според Мигел Ауденсиал от CMC Markets вчерашната „тиха“ сесия може да бъде затишие пред буря, заради очакването на важните новини.

От трите големи световни икономически блокове – ЕС е изправен пред рецесия, САЩ се бори за подобрение на негативните си икономически показатели, а според последни данни китайската икономика губи инерция.

Заради неясната в глобален план обстановка, търсенето на петрол е с тенденция към спад.

 

 

 

  • Етикети:

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79995
  • GBP
    1
    2.27819
  • JPY
    100
    1.1619
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички