Подкрепата за йената свърши


Подкрепата за йената свърши
Снимка:

388

Йената и днес беше стабилна, но може да бъде подложена отново на разпродажби, тъй като покупките, свързани с края на финансовата година в Япония изглежда вече привършиха.

Въпреки че последният ден за спот търговия през финансовата година, завършваща на 31 март, беше сряда, потоците на реалните пари от Токио задържат основните валути под натиск срещу йената, като бяха забелязани някои износители да продават долари в големи количества.

Всеобщото поскъпване на йената се дължеше на печалбите й срещу най-губещата валута за деня, австралийския долар, и набра скорост срещу щатската валута след задействане на стоп ордери при пробива на скорошно ниво на подкрепа.

Въпреки сделките в края на годината и предпазливите коментари на Фед доларът остава устойчив срещу йената. Както винаги, следващите движения ще зависят от икономическите данни от САЩ, но нови печалби на долара не са изключени.

Долар/йена се търгуваше сутринта на 82.80, което е спад от върха във вторник на 83.38. През нощта беше достигнато дъно от 82.54 при задействането на стоп ордери под дъното от сряда на 82.61. Двойката се задържа над 82.60 през по-голяма част от седмицата и според дилъри, ако затвори днес под това ниво ще следва повторен тест на подкрепата при 81.90. Техническа съпротива е Тенкан линията при 83.04. Тя се доказа като важен технически индикатор по време на растежа от 7.3% през 2012 година.

Евро/йена се разменя за 110.35 при връх през тази седмица на 111.25.

Австралийският долар падна до 85.65 йени, когато китайските борси преминаха на червено заради опасенията за сериозно забавяне на икономическата активност в страната, която е най-големия пазар за износ на Австралия.

Австралийският долар падна и срещу американския си съименик и последно се разменяше за 1.0385, което е далеч от върха във вторник на 1.0557 и близо до двумесечното и половина дъно на 1.0336. При натиск върху китайските капиталови пазари прогнозите за австралийския долар не са позитивни. Това обаче може да се промени, ако стане ясно, че китайската икономика не е толкова слаба и това може да стане факт в неделя, когато излиза PMI индексът. В сряда борсата в Шанхай загуби 2.7%, което е най-голямо понижение след ноември. Днес също имаше спад от 0.6%.

Имайки предвид всички опасения и изкривявания, причинени от паричните потоци в края на месеца, тримесечието и фискалната година, ефектът от коментарите на Бен Бернанке, които отслабиха долара се изчерпа. По-рано през седмицата доларът и доходността по американските облигации спадна след предпазливите прогнози за икономиката на председателя на Фед, които възродиха прогнозите за нови стимули.

Евро/долар се търгува на 1.3325, а инвеститорите днес ще следят резултата от аукцион на облигации в Италия. Целта на Рим е да събере от него 8.25 милиарда евро. Доклад в сряда показа, че Италия и Испания трупат правителствени облигации, докато други държави са намалили корпоративните заеми, което сигнализира, че отпуснатите от ЕЦБ лесни пари все още не са достигнали до бизнеса в широката икономика.

Златото загуби първоначалните печалби

Златото спадна вчера, когато стабилизирането на долара заличи първоначалните му печалби, докато слабите акции доведоха до допълнителни продажби на метала, за да се покриват загубите.

Приближаващият край на тримесечието доведе до вяла търговия, но предстоящото оповестяване по-късно през деня на първоначалните молби за помощи в САЩ могат да раздвижат долара. Според предварителните прогнози се очакват 350 000 молби спрямо 348 000 в предходната седмица.

Златото удари 1664 долара за тройунция преди да слезе на 1661 долара. Вчера металът поевтиня с 1.3% след данните, показали по-малък от очакваното растеж на поръчките за фабрични стоки в САЩ, което провокира разпродажба на суровини.

В края на тримесечието са налице продажби на злато, известно теглене на печалби и стабилност на долара. От друга страна, физическият сектор купува малки количества, тъй като все още счита, че световната икономика изпитва затруднения. В близък план най-вероятно ще последва търговия в рейндж преди движенията на валутите да подскажат посоката.

Във вторник златото удари двуседмичен връх близо до 1700 долара при очакванията за нови монетарни облекчения в САЩ, които дойдоха след предупрежденията на председателя на Фед, че е твърде рано, за да се каже, че икономиката трайно се възстановява.

Евро/долар е на ниво 1.3325, а инвеститорите очакват резултата от аукциона на облигации в Италия, чиято цел е продажбата на дълг за 8.25 милиарда евро. При акциите беше налице спад на азиатските борсови индекси за втори пореден ден, тъй като инвеститорите ограничаваха рисковите си експозиции, опасявайки се за растежа в двете най-големи икономики - американската и китайската.

В сряда стана ясно, че новите поръчки на дълготрайни стоки в САЩ са нараснали слабо през февруари и под очакванията на специалистите, докато измерване за бъдещите бизнес инвестиции също излезе с по-лош от прогнозираното резултат. Данните увеличиха рисковете за икономическия растеж през първото тримесечие, който може да се окаже доста слаб.

Активите на най-големя златен фонд в света, базирания в Ню Йорк SPDR Gold Trust, както и на най-големия сребърен фонд, намиращ се също в Ню Йорк iShares Silver Trust, останаха без промяна.

Отдел “Анализи валутни пазари”, ФК “Логос-ТМ” АД

 

  • Етикети:

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички