Предпазлива търговия преди Фед


Предпазлива търговия преди Фед
Снимка: Thinkstock

2057

Доларът падна незначително по време на азиатската търговия заради предпазливостта преди двудневното заседание на Федералния резерв, което започва по-късно днес.

Рисковите покупки се избягват на пазарите заради изпратения американски кораб разрушител на 12 морски мили от изкуствения остров изграден от Китай в Южно китайско море в опит да предизвика териториалните претенции там на Пекин. Това доведе до спад на борсите и покачване на йената в търсене на сигурност. Японската валута се представя по-добре от рискови и доходни валути като австралийския долар. Последният е използван като заместител на китайската валута заради значителната търговия между двете страни. В резултат на това австралийския долар днес падна на 0.7235 срещу щатската валута и на 87.22 срещу йената.

Зелените пари обаче не са силни срещу останалите валути заради разочароващите данни за продажбите на жилища в САЩ, които доведоха до спад на доходността по облигациите и накараха инвеститорите да намалят залозите, че Фед ще повиши лихвите преди края на годината. Оповестения вчера доклад показа, че продажбите на нови еднофамилни жилища в САЩ са спаднали през септември до едногодишно дъно след два поредни месеца на растеж. Цифрите затвърдиха окончателно мнението, че утре Фед ще остави лихвите без промяна. Все повече избледнява и дискусията дали ще има или не промяна на лихвите през 2015.

Долар/йена падна на 120.58 след вчерашния двумесечен връх на 121.60 и преди заседанието на Японската централна банка в петък. Тя е готова да намали прогнозите си за цените в полугодишния доклад, който също ще бъде оповестен в петък, но повечето официални лица предпочитат да се въздържат засега от разширение на огромните монетарни стимули.

Различните монетарни политики подкрепят евро/долар, което е на 1.1065. Инвеститорите очакват ЕЦБ да увеличи програмата от големи покупки на активи в помощ на икономиката в еврозоната.

Пазарите на фючърси показват, че в момента залозите са за едва 7% шанс за увеличение на лихвите на Фед в сряда и 34% шанс за повишение на следващото заседание през декември. Официалните лица от Фед изпращат смесени сигнали през последните седмици. Анализатори отбелязаха, че председателят Джанет Йелен трябва да изпрати по-силно послание тази седмица, ако очаква да убеди пазарите, че повишение на лихвите през декември е напълно реален резултат.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички