Ралито на суровините и високодоходните валути срещу долара на кръстопът


Ралито на суровините и високодоходните валути срещу долара на кръстопът
Снимка: Thinkstock

1914

Доларът се търгува около последните няколко седмични дъна срещу останалите валути, заради съмненията, че Федералния резерв ще повиши лихвите преди края на годината. Евро/долар е на 1.1374 след триседмичния връх в петък на 1.1387. Долар/йена е на 120.20.

Зелените пари отчетоха миналата седмица значителни загуби, най-вече срещу суровините и високо доходните валути. Тяхното рали дойде след слаби данни за заетостта в САЩ в началото на месеца, които накараха инвеститорите да отложат очакванията си за първото повишение на лихвите за следващата година.

Въпросът в момента е дали ралито на суровините и високо доходните валути ще се окаже краткотрайно или ще премине в по-траен възходящ тренд. Някои анализатори вече изразиха изненадата си от силата на ралито през миналата седмица.

Австралийският долар е на 0.7341 и вече атакува нивата от 11 август около 0.74. Тогава Китай девалвира валутата си заради опасения за икономиката и това доведе до спад на австралийския долар и други азиатски валути.

Не малко специалисти отбелязват, че ралито е по-скоро покриване на къси позиции, както и че Фед не е променил, а само отложил действието си. От тази гледна точка последните движения могат да се окажат само временна пауза преди нова слабост на суровините.

Търговията днес започна вяло, тъй като японските пазари бяха затворени заради официален празник в страната. Американските пазари също ще са затворени в понеделник заради официален празник.

По-интересни данни има във вторник от Китай, където ще бъде публикуван търговския баланс, както и в сряда и четвъртък, когато в САЩ ще станат ясни стойностите съответно за продажбите на дребно и индекса на потребителските цени.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички