Речта на Уилям Дъдли от Фед повлия на пазара


Речта на Уилям Дъдли от Фед повлия на пазара
Снимка:

2913

Валутен пазар

Речта на Уилям Дъдли от Федералния резерв оказа огромно влияние на пазара. Той заяви, че финансовите условия със сигурност доста са се влошили в сравнение с декември, когато бяха повишени лихвите в САЩ. Той добави, че отслабването на световната икономика и продължаващо поскъпване на долара ще доведат до значителни последствия за американската икономика.

При икономическите данни стана ясно, че ISM индекса в сектора на услугите е излязъл много по-нисък на 53.5 при очаквания за 55.1. Основната причина за спада е понижението на бизнес активността.

Цената на петрола скочи с над 9% след речта на Дъдли и спада на долара, докато шест производителя на петрол от и извън ОПЕК, в това число Русия и Иран, се споразумяха за извънредна среща.

Речта на Дъдли доведе до голямо закриване на дълги доларови позиции. Еврото успя да направи голям пробив, който получи сила при задействането на стоп ордери разположени над 100-дневната пълзяща средна при 1.0959. Единната валута не спря с това, а успя и да затвори значително над 200-дневната пълзяща средна на 1.1054. Съмнително е дали движението ще продължи до значително по-високи нива от само един коментар от Фед, но и това е възможно ако излязат слаби данни от САЩ тази седмица. Ново затваряне над 200-дневната пълзяща средна ще насочи еврото към следващата съпротива при 1.1330.

Супер силното рали на петрола след коментарите на Дъдли и новината за извънредната среща на производителите на петрол свалиха зелените пари срещу високо доходните валути. Австралийският долар поскъпна с 2.1% и затвори над 100-дневната пълзяща средна при 0.7147. Това е пълен обрат от предния ден когато и петрола се търгуваше под 30 долара за барел. Затварянето над 100-дневната пълзяща средна би трябвало да помогне на австралийския долар да се насочи към 200-дневната пълзяща средна на 0.7328.

Канадският долар също се възползва от събитията при петрола и проби през 50-дневната пълзяща средна. Силата на канадската валута продължава и вече под атака е подкрепата при 100-дневната пълзяща средна на 1.3556.

Долар/йена се върна до нивата от преди заседанието на ЯЦБ, което е обратния ефект на това което целеше централната банка когато прие отрицателни лихви.

Капиталови пазари

Избягването на риска по време на азиатската и европейската сесия се прехвърли и на Уолстрийт. Докато обаче азиатските и европейските борсови индекси спаднаха, американските след първоначален спад се възстановиха и дори финишираха на печалби.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82243
  • GBP
    1
    2.27435
  • JPY
    100
    1.16892
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички