Рекордни нива за американските индекси


Рекордни нива за американските индекси
Снимка: iStock/Guliver

2351

Пазарите се движеха спокойно по време на вчерашния ден в очакване на заседанието на Федералния резерв. Доларът както и доходността по американските дългови книжа се търгуваха без сериозни движения. Въпреки че инвеститорите са отиграли очакваното повишение на лихвите, вниманието ще бъде насочено към пресконференцията на Джанет Йелън. Пазарните участници ще следят за сигнали за бъдещите повишения на основната лихва и за монетарната политика на Фед като цяло.

Доларовият индекс, който измерва представянето на зелените пари спрямо шест основни валути остана почти без изменение за деня на нива от 101.07 пункта. Двойката USD/JPY достигна 115.21, което е ръст от 0.15%.

Понижение при доходността по европейските дългови книжа

По време на вчерашната търговия търсенето на дългосрочни дългови книжа със срок 30 години надмина това на 10- гошните дългови книжа поради предстоящата среща на Фед.

Доходността по американските облигации остана почти непроменена на нива от 2.47%, след като в началото на седмицата се изкачи до 2- годишен връх.

В Европа доходността по водещите облигации бележи понижение. Германските книжа отстъпиха с 4 базисни пункта до 0.36%, испанските 10- годишни облигации намаляха с 3 базисни точки до 1.47%, а дълговите книжа на Португалия спаднаха с 8 базисни пункта, достигайки 3.75%.

Нови рекордни нива за американските индекси

Уолстрийт записа нов рекорд, след като водещите индекси се издигнаха до нови исторически върхове. Секторите на енергийните и на технологичните компании подкрепиха растежа. Dow Jones се покачи с 0.58% до ново рекордно равнище от 19 910 пункта. S&P 500 поскъпна с 0.65% до 2 271, а Nasdaq нарасна с почти процент до 5 463 пункта.

Водещите европейски пазари приключиха търговията също на зелена територия. Широкият европейски индекс Stoxx Europe 600 се повиши с 1.1%, след като по време на предходната сесия загуби 0.5 на сто от стойността си. Очакванията, свързани със сделката за SpA на стойност 13 млрд. евро, която е собственост на UniCredit, успя да успокои инвеститорите и вдъхва увереност за здравето на най-голямата италианска банка.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички