Само канадският долар не се възползва от поскъпването на петрола


Само канадският долар не се възползва от поскъпването на петрола
Снимка: iStock/Guliver

2399

Валутен пазар

Канадският долар е единствената валута, която не можа да се възползва от поскъпването на петрола в рамките на миналата търговска сесия. Канадската валута се търгуваше в тесни граници близо до върха, достигнат малко по-рано. Повечето от валутите на развиващите се пазари се възползваха от апетита за риск. Така двойката USD/BRL реализира понижение от 0.4%. USD/ZAR пък се търгуваше на нивата, на които бе в началото на седмицата.

Валутната двойка USD/RUB наподобява много на движението при канадският долар. Рублата също не успя да се възползва от поскъпващият петрол.

Силното движение при USD/JPY продължи. Двойката достигна до 118, което е ръст от 0.37% за деня. USD/CHN завърши с леко понижение от 0.03%, търгувайки се на нива около 6.5998.

Доларовият индекс, измерващ представянето на щатската валута спрямо шест други, завърши с повишение от 0.12%, достигайки 99.09.

Капиталови пазари

Фондовите пазари отвъд океана приключиха на зелена територия, в резултат на положителното затваряне на китайския пазар. При индексите най-силно се представи технологичният Nasdaq, който се повиши с 2%, следван от S&P 500 с ръст от 1.7% и Dow Jones с 1.4%. Компаниите от енергийният сектор бяха сред най-печелившите. Ценните книжа на Chevron и Exxon Mobil се представиха най-добре, поскъпвайки съответно с 5.1% и 4.6%.

Европейските пазари затвориха на червено въпреки силните резултати на енергийните компании. Най-слабо се представи немският DAX, който поевтиня с 1.7%, следван от Euro Stoxx 50 с 1.6%.

От началото на годината водещите индекси в САЩ и Европа са загубили 5-9% от стойността си. За същият период китайските фондови пазари са се понижили с 18-20%.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82243
  • GBP
    1
    2.27435
  • JPY
    100
    1.16892
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички