Щатската валута напредна срещу канадския долар


Щатската валута напредна срещу канадския долар
Снимка: Thinkstock

2718

Валутен пазар

Патрик Харкър от Федералния резерв заяви, че централната банка трябва да изчака нови свидетелства за по-висока инфлация преди да повиши лихвите за втори път.

Доларът беше силен вчера заради силата на акциите, която породи краткосрочно задействане на стоп ордери в еврото. Единната валута намери подкрепа около 1.1120 и се приближи до основната подкрепа на 1.1054. В близък план обаче търгуващите вероятно ще останат на дълги позиции в еврото. Пробив обаче на 200-дневната пълзяща средна може да увеличи ликвидирането на позиции.

Щатската валута напредна срещу канадския долар след разочарованието от споразумението за производството на петрол. Двойката би трябвало да остане в рейнджа 1.3610-1.4010 като двете граници маркират 50-дневната и 100-дневната пълзяща средна.

Индексът на потребителските цени във Великобритания излезе по-слаб от очакваното и това свали паунда. Пазарът все повече калкулира възможността за намаление на лихвите след слабия резултат за инфлацията. В момента фючърсите дават шанс от 45% за понижение на английските лихви до края на годината.

Капиталови пазари

Американските акции нарушиха скорошната висока корелация с цената на петрола и отчетоха силни печалби благодарение на финансовия, потребителския и технологичния сектор.

Европейските борсови индекси не успяха да продължат възстановяването си за трета сесия заради споразумението за петрола и слаб резултат за икономическите настроения в Германия.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82243
  • GBP
    1
    2.27435
  • JPY
    100
    1.16892
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички