Слаба търговия заради официалния празник в САЩ


Слаба търговия заради официалния празник в САЩ
Снимка:

502

Привлекателните високодоходни валути, като австралийския долар, започнаха уверено търговията днес и се представят по-добре от трите основни валути, докато пазарите се подготвят за нови монетарни действия от основните централни банки.

Сред трите най-ликвидни валути в света еврото се представи най-добре. Сутринта то се разменяше за 1.2588 срещу долара, след дъно във вторник на 1.2559. Непосредствена съпротива е 1.2693, върхът от петък, когато европейските лидери стигнаха до споразумение в борбата с дълговата криза. Кросът евро/йена е на 100.46 и на известно разстояние от вчерашното дъно на 99.89.

Евро/австралийски долар обаче слезе до ново четири и половина месечно дъно на 1.2235. Австралийският долар достигна и двумесечен връх срещу зелените пари и йената около 1.03 и на 82.18. Технически погледнато затварянето над 100-дневната пълзяща средна срещу американската валута на 1.0261 отвори вратите за тест на 1.0370, което представлява 61.8% корекция на спада от върха за тази година на 1.0857 до дъното от 0.9581.

Серия от слаби данни от САЩ и Европа увеличиха очакванията за нови стимули от ЕЦБ и Фед. Това пък окуражи пазарите да използват еврото и долара като валути за финансиране на разносната търговия.

ЕЦБ има редовно заседание в четвъртък и се очаква на него да намали лихвите до рекордно ниски нива. Според дилъри единната валута ще консолидира между 1.2560 и 1.2660 до заседанието.

Търговията днес е по-слаба от обичайното и вероятно ще остане такава през целия ден заради затворените американски пазари по случай официалния празник на страната.

Освен заседанието на ЕЦБ в четвъртък другото очаквано събитие тази седмица е публикуването в петък на доклада за трудовата заетост в САЩ.

Шансовете за монетарни стимули доведоха до двуседмичен връх при златото.

Златото се търгува на двуседмичен връх, подкрепено от надеждите за по-благоприятни монетарни политики на централните банки, които да подкрепят нестабилното възстановяване на световната икономика.

Спот цената днес е почти без промяна на 1618 долара за тройунция след ралито с над 1% в предишната сесия, което доведе и до двуседмичен връх от 1624.70 долара за тройунция.

Серия от слаби икономически данни увеличи силно шансовете за намаление на европейските лихви в четвъртък до рекордно ниски нива. Такава промяна би дала сила на жълтия метал.

Новите поръчки за фабрични стоки в САЩ се повишиха през май с повече от очакваното, което дава надежда за американските производители, които изглежда се оказаха доста засегнати от европейската дългова криза.

Продажбите на нови автомобили в САЩ през юни също бяха над предварителните прогнози благодарение на по-ниските цени на бензина и на все още щедрите поощрения. Засега те отчитат най-добро представяне след 2007 година.

На валутните пазари липсват значими промени, а австралийският долар се представя по-добре от щатската валута, еврото и йената, тъй като пазарите очакват нови монетарни облекчения от основните централни банки.

Американските борсови индекси продължиха да нарастват във вторник за трети пореден ден, докато резките печалби на петрола повишиха цените на акциите от енергийния сектор, а дилърите калкулираха увеличените очаквания за стимули от централните банки.

Отдел “Анализи валутни пазари”, ФК “Логос-ТМ” АД

  • Етикети:

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79995
  • GBP
    1
    2.27819
  • JPY
    100
    1.1619
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички