Спокойно начало на седмицата


Спокойно начало на седмицата
Снимка: Thinkstock

2048

Валутните пазари стартираха спокойно седмицата, която е бедна откъм събития. Доларът показва относителен потенциал за печалби, ако следващите данни увеличат аргументите за повишение на лихвите през тази година.

Долар/йена е на 120.37 след върха на 121.24. Евро/долар е на 1.1190 и се възстановява от спада до 1.1116. По-рано през месеца Федералния резерв отложи дълго очакваното повишение на лихвите и това доведе до волатилност на световните пазари. След това официалните лица от Фед, включително председателя Джанет Йелен в четвъртък, постоянно уверяват пазарите, че ще започнат нормализирането на монетарната политика още тази година. В петък председателя на Фед в Канзас, Естер Джордж, заяви, че вярва, че Фед ще действа скоро, така че да има лукса да повишава лихвите постепенно. През новата седмица още 9 представители на Фед ще изнесат речи, а в петък са данните за трудовата заетост, които също имат голямо влияние върху политиката на Фед.

Консолидацията на долара доведе до известно възстановяване на високо доходните валути. Австралийският долар е на 0.7020 и се повишава след дъно на 0.6938. Азиатските пазари вероятно ще останат променливи, тъй като Китай се подготвя за седмична почивкай покрай официалните празници по случай Националния ден, които започват от 1 октомври.

Тази седмица МВФ ще публикува прогнозите си за световната икономика и предвижданията са, че ще намали очакванията си. Засега почти липсва реакция към две политически събития. В Европа, голямата победа на сепаратистите в Каталуня през уикенда може да доведе до по-дълъг период на не нестабилност за испанските политици. В САЩ, изненадващата оставка на говорителя на камарата на представителите Джон Боенер и коментарите му в неделя, че Конгреса ще избегне спиране от правителството тази седмица, потенциално премахна един от източниците на неспокойство сред инвеститорите.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

 

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички