Стерлингът и австралийския долар се радват на покупки, а йената е в защитни позиции


Стерлингът и австралийския долар се радват на покупки, а йената е в защитни позиции
Снимка: Getty Images/Guliver

2403

Доларът нараства срещу йената при увеличените шансове за нови облекчения от Японската централна банка. Австралийският долар също се представя добре след добрите данни за заетостта в страната.

Зелените пари са на 120.80 йени след вчерашния десет дневен връх от 121.38. Щатската валута получи сила вчера след новина цитираща представителя на управляващите в Япония Козо Ямамото, който е на мнение, че заседанието на ЯЦБ на 30 октомври е добра възможност за нови монетарни облекчения. Ямамото, който е съветник на премиера Шинзо Абе, не за първи път изразява директно вижданията си за монетарната политика.Този път обаче думите му имаха по-голям отзвук заради последните слаби данни от Япония и волатилността при акциите.

Йената отстъпва и срещу еврото. Единната валута удари 136.45 йени. Евро/долар расте и е на 1.1291. Австралийският долар се котира на 0.7065. В началото на вчерашния ден рязко поевтиня заедно с новозеландския долар заради решението на Новозеландската централна банка да намали лихвите, но по-късно удари девет дневен връх от 0.71, след като излязоха далеч по-добри от очакваното данни за трудовата заетост в Австралия. Скок на юана с 1.2% срещу долара през нощта беше приписан на скрити интервенции от китайски държавни банки и това също даде сила на австралийския долар.

Стерлингът също се радваше на покупки след посланието от АЦБ, че заплахата от спада на китайските пазари за световната икономика не е сигнал и за забавяне във Великобритания. Паундът достигна двуседмичен връх от 1.5476 срещу долара след тази оптимистична оценка на централната банка.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички