Загуби на щатската валута срещу еврото и йената, новозеландския долар е най-силен


Загуби на щатската валута срещу еврото и йената, новозеландския долар е най-силен
Снимка: iStock/Guliver

2584

Доларът днес се стабилизира срещу еврото и йената, след като вчера беше в отстъпление след ралито довело го до седем месечни върхове. Долар/йена е на 122.85 след вчерашното изсипване спряло четири поредни дни на растеж. Решението на ЯЦБ да не облекчи допълнително монетарната политика оказа лек натиск върху зелените пари, които въпреки всичко отчитат растеж за седмицата преди по-дългия уикенд. В понеделник японските финансови пазари ще останат затворени заради официален празник в страната.

Евро/долар е на 1.1715. Щатската валута пострада от теглене на печалби, но и така еврото е със загуби за седмицата заради перспективите за повишение на лихвите на Федералния резерв и облекчение на монетарната политика на ЕЦБ през следващия месец.

Високодоходните валути са силни, а новозеландския долар е най-силния тази седмица измежду десетте водещи световни валути. Той се котира на 0.6585 след ръста в четвъртък дошъл при данните за цените на местните производители, които породиха рали. През август валутата се срина до шест годишно дъно от 0.62 при бягството от рискови позиции дошло при срива на китайските капиталови пазари, но след това напредна с 6.5%. Резервната банка на Нова Зеландия намали лихвите тази година, но правителствените облигации все още предлагат конкурентна висока доходност в сравнение с дълга емитиран от другите индустриални икономики.

Австралийският долар също е силен след растежа вчера дошъл при покриване на къси позиции при подобрените световни пазари на които се търсеха повече рискови активи. Валутата достигна нива от 0.72 срещу щатския долар при дъно вчера на 0.7103.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички