Без ограничения за стримийнг услуги от 2017 г.


Без ограничения за стримийнг услуги от 2017 г.
Снимка: Thinkstock

3247

Комисията по вътрешен пазар към Европейския парламент одобри предложението на евродепутата Ева Паунова за премахване на ограниченията за ползване на легални стрийминг услуги, като Netflix и Spotify, в различните страни от съюза.

Ако сега потребител е платил да ползва видеострийминг в България, той не може да го ползва във Великобритания, например. Целта е това ограничение да отпадне напълно от 2017 година, съобщава БНТ.

„От 2017 година ще можем да пътуваме навсякъде из Европа с легално закупено съдържание на нашите мобилни и интернет устройства и да се възползваме от услуги като Netflix, Spotify и други, независимо дали пътуваме за бизнес или почивка извън държавата, в която живеем“, обясни Паунова.

Регламентът създава юридическа фикция, която позволява на доставчиците на онлайн съдържание да предлагат услугите си в останалите страни-членки в ЕС, по същия начин, както в държавата на местожителство на клиента, без да се налага да закупуват допълнителни лицензи.

По този начин се запазва и прилагането на принципа териториалност, който е важен за бизнеса и креативната индустрия. С поправките си г-жа Паунова направи възможно и за доставчиците, които предлагат безплатни услуги, да могат да предоставят преносимост, когато успяват ефективно да верифицират местожителството на клиента си.

 

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички