Кои ще бъдат най-изгодните туристически дестинации през 2016?


Кои ще бъдат най-изгодните туристически дестинации през 2016?
Снимка: Getty Images/Guliver

5003

Обичате да пътувате, но финансовото ви състояние не ви позволява луксозни екскурзии? Не се тревожете, има как да практикувате хобито си - просто трябва да избирате изгодни дестинации. Сайтът за пътешествия Lonely Planet обяви класацията си за най-изгодни дестинации за идната 2016 г. Вижте кои места да включите в списъка си:

Област Галисия, Испания

В тази част на Испания ще откриете различен свят – девствени села, буйни лозя и плажове край Атлантика и Кантабрийско море. Районът е прочут и с невероятната си морска храна и множеството открити горещи извори.

Босна и Херцеговина 

Пътешествениците могат да прекарат деня в скитане из францисканските манастири, посещение на местни фестивали, из ски терените на олимпийско ниво или в каране на каяк в някои от най-предизвикателните реки в Европа.

Щата Ню Мексико, САЩ

Зашеметяващи пейзажи на пъстрите хвойнови хълмове, дълбоки каньони, обширни пустинни равнини и вековни градове – това ще ви привлече тук. Тук любителите на природата могат да се радват на занимания като планинско колоездене, каякинг, катерене, ски.

Страните от Източна Африка

Това е отличен избор за тези, които търсят близост с дивата природа и срещи, които няма да намерят никъде другаде. Посетете Масай Мара в Кения, където наблюдението на диви животни е несравнимо изживяване, порадвайте се на планинските горили в Националния парк на вулканите в Руанда, или се отбийте в Танзания да проучвате планината Килиманджаро и Занзибар.

Виетнамските градове Хо Ши Мин и Ханой

И двата града предоставят възможност за настаняване и храна на цена под 20 долара на ден. Хо Ши Мин е най-големият град в страната, там може да се разхождате сред уличните сергии или пазарите. В Ханой ще ви грабнат Стария квартал, древните пагоди и красивите булеварди.

Естония (на снимката)

Рядко населените региони и горите на Естония предлагат спокойно бягство от рояците тълпи. А в столицата Талин ще ви възхити Стария град, основан през 13-и век. Страната има и много острови със скрити плажове. Може да посетите и първия национален парк на бившия Съветски съюз - National Park Lahemaa.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички