3-те най-добри начина да гледате видео на смартфона си


3-те най-добри начина да гледате видео на смартфона си
Снимка: iStock

4764

Все повече хора пренебрегват фотоапаратите, лаптопите и дори телевизорите за сметка на смартфоните си. Има различни начини да гледате видео на мобилното си устройство, но кой от тях е най-добър? Зависи от обстоятелствата. За потребители с проблемна интернет връзка или скъп мобилен план стриймингът може да не е най-подходящият вариант. А хората, които не обичат ръчно да прехвърлят файлове, вероятно не искат да използват локални такива. От MakeUseOf дават някои полезни разяснения за отделните опции, за да можете да вземете информиран избор. 

1. Стрийминг

Стриймингът представлява гледане на видео, докато то се сваля, но без да може да го запазите на устройството си, за да го гледате пак по-късно. Опитът е равносилен на гледане на телевизия, само че е свързан с повече буфериране. Това е посоката, в която медийната индустрия се движи и е най-очевидният начин да започнете да гледате видео на телефона или таблета си.

Благодарение на стрийминг услугите, можете да гледате голяма част от това, което искате с помощта на Android устройството си, но за съжаление ако искате да гледате всичко, това удоволствие ще ви струва скъпо. Никоя услуга не предлага всичко, а не може да се абонирате за всички.

Това обаче не е единственият недостатък на стрийминга. Независимо коя услуга изберете, вие няма да притежавате съдържанието, което гледате. При покупка на дигитален филм, филмовата компания може да прекъсне правото ви да го гледате по всяко време.

2. Локални файлове

Този метод изисква да изтеглите съдържанието на устройството си и да го гледате с помощта на приложение по избор. Обикновено тези файлове са MP4 или някакъв друг видео формат. Хубавото е, че вие имате пълен контрол над създадената от вас колекция и може да гледате любимите си филми по всяко време независимо дали имате интернет връзка или не.

За съжаление повечето телевизионни предавания и филми не могат да бъдат изтеглени законно. Ако свалите такова съдържание, вие ще нарушите закона. Друг недостатък е, че рано или късно ще искате да прехвърлите тези файлове от едно устройство на друго. Независимо дали ще направите това, като включите с кабели устройствата си или синхронизирате съдържанието с някоя облачна услуга, това отнема повече усилия и организация от отварянето на YouTube.

3. Хибриден подход

Най-добре би било да имате достъп както да локалните си файлове, така и до стрийминг съдържание по едно и също време. Това може да стане, като включите хард диск към вашия рутер или като имате компютър, който може да стриймва съдържание към други машини в локалната мрежа. Някои компании – сред които SanDisk, Seagate иToshiba – започнаха да предлагат твърди дискове и други решения за архивиране с придружаващи приложения, които стриймват съдържание с други устройства.

За по-пълно изживяване можете да използвате софтуер като Kodi и Plex. Kodi превръща вашия компютър в медиен център или система за домашно кино. С Plex можете да стриймвате музика, видео и снимки от компютъра си.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички