4 джаджи, за които си струва да дадете повече пари


4 джаджи, за които си струва да дадете повече пари
Снимка: iStock/Guliver

5124

Да заложим на по-високо качество или да спестим средства с по-евтин продукт? Тази дилема е сред най-често срещаните. Има обаче технологични джаджи, с които не трябва да се прави компромис по отношение на стойност, пише Make Use Of. Вижте за кои от тях си заслужава да заделите повече пари.

1. Обективи

Фотографията може да е супер скъпо хоби, винаги има какво да купите и добавите към фотографския си комплект. Разбира се, скъпите обективи няма да ви направят по-добър фотограф, те просто позволяват да правите снимки при обстоятелства, в които с евтините не бихте могли. Ако обаче става дума за избор между това дали да си купите няколко евтини обектива или един, но качествен, винаги избирайте да инвестирате в качеството.

2. Слушалки

Качествените слушалки имат по-широк честотен обхват, по-добър бас и по-малко изкривяване. Освен това ще чувате музиката точно както е била записана. Едни скъпи слушалки ще ви помогнат да преоткриете любимата си музика, а дори и парчетата, които сте слушали стотици пъти ще звучат различно с тях. Ще чуете тихите звуци в задната част на микса, които никога не сте чували преди, просто защото евтините слушалки не са били в състояние да ги възпроизведат.

3. Клавиатура

Има едно общо правило, според което струва си да плащате повече за това, което използвате много. Клавиатурата е един от най-пренебрегваните части на вашия компютър, както и една от областите, от които производителите икономисват за да намаляват разходите си. Ако сте писател или геймър и ъпгрейднете на механична клавиатура ще усетите невероятна разлика.

Повечето клавиатури са мембранни клавиатури. Те използват трислойна пластмасова мембрана по цялата клавиатура за улавяне на налягането. При механичните клавиатури, всеки клавиш е индивидуално монтиран. Това дава много по-голяма тактилна обратна връзка.

В една немеханична клавиатура, за да се отчита натискането на бутона, той трябва да бъде натиснат до край. Механичните бутони са направени така, че да се отчита натискането преди стигането до долу. Това намалява напрежението в пръстите и китката. Механичните клавиатури са по-скъпи, но са с по-дълъг период на експлоатация и дават повече точност и по-голяма скорост при работа с тях.

4. Лаптопи

Скъпите лаптопи имат по-добър дизайн, по-малко тегло, по-тънък корпус и като цяло е по-приятно да се работи с тях. Техният корпус най-вероятно ще е от метал, а не от пластмаса, така че ще бъдат много по-трайни. Освен това батерията им ще издържа поне ден, вместо да ви се налага да търсите контакт след три часа работа. Имат и по-добри компоненти: по-добра клавиатура, по-високо качество на екрана и бърз SSD вместо бавен HDD.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички