4 начина да прехвърляте файлове от един компютър на друг без флашка


4 начина да прехвърляте файлове от един компютър на друг без флашка
Снимка: iStock/Guliver

19067

Най-използваният метод за прехвърляне на файлове е чрез USB устройство. Понякога обаче не разполагаме с такова. За щастие има и други лесни начини да трансферираме информацията или снимките си на друг компютър. От MakeUseOf дават няколко примера.

1. Споделяне през LAN или Wi-Fi.

За компютри, които са близо един до друг, има два основни начина за споделяне на файлове и папки. Първият е да настроите локална мрежа (LAN), а вторият е да използвате софтуер за прехвърляне на файлове през Wi-Fi.

Начин 1:

Всички основни операционни системи имат вградена опция за създаване на домашна мрежа. Това позволява на устройствата свързани към един и същ рутер (свързани чрез Ethernet или Wi-Fi) да се разпознават. Така че, когато трябва да прехвърляте файлове между компютри, не е необходимо да създавате нова връзка всеки път; тя винаги е включена, докато двата компютъра са включени.

Начин 2:

Ако и двата компютъра са на една и съща Wi-Fi мрежа, можете да прехвърляте файлове с някой подходящ софтуер. Има няколко приложения за незабавно споделяне на големи файлове, но най-доброто може би е Send Anywhere. То има приложения за Windows, Mac и Linux.

2. Чрез кабел за прехвърляне.

Този метод е по-бърз от използването на външна памет, тъй като копирането и поставянето се извършват едновременно от единия на другия компютър. Когато използвате външни устройства, реално прехвърляте между три устройства, а с този метод намалявате устройствата до две.

3. Свържете ръчно HDD или SSD.

Ако искате да прехвърлите данни от стар неработещ компютър към нов, проверете дали имате резервен SATA или eSATA порт. Тъй като хард дисковете (HDD) и Solid State Drives (SSD) използват стандартни SATA кабели за свързване към дънната платка, ще можете да свържете стария хард диск към Solid State Drives (SSD) диска. Операционната система ще го разпознае като ново устройство и прехвърлянето ще започне. Това е най-бързото от всички решения. Ако обаче ще прехвърляте данни на лаптоп може да ви се наложи да използвате SATA към USB адаптер.

4. Чрез облачни услуги.

Можете да използвате и интернет. Това означава качване и изтегляне на файлове, но пък не е нужно компютрите да се намират близо един до друг. За целта може да използвате услуги които предлагат място за съхранение в облака, като Dropbox, Google Drive или OneDrive.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.8387
  • GBP
    1
    2.28913
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички