4 приложения, които ще ви помогнат да заспите


4 приложения, които ще ви помогнат да заспите
Снимка: Thinkstock/Guliver

2214

Имате ли проблеми със съня? Не сте единствени. Изследванията показват, че 29% от хората на зряла възраст не си доспиват. Както знаем, липсата на достатъчно сън е изключително вредна за здравето. В днешно време обаче технологиите могат да ни помогнат за решаването на проблема. Пример са тези 4 мобилни приложения:

1. Beddit

Това приложение засича движенията, предизвикани от дишането и сърцебиенето ви. То изчислява колко време спите; колко време ви трябва, за да заспите; регистрира кога сте будни и кога хъркате!

2. Sleep Cycle Power Nap

Имате нужда от кратка 30-минутна дрямка, за да се снабдите с енергия? Това приложение е за вас. Нагласете го преди дрямката си и то ще ви събуди, преди да се отпуснете дотолкова, че да заспите дълбоко. Какво да направите? Включете приложението, сложете го близо до тялото си и то ще използва технология на „нежно” разбуждане, за да се почувствате достатъчно заредени и оптимистично настроени за работа.

3. Calm

Главни изпълнителни директори - от Опра Уинфри до Марк Беньов, използват това приложение с цел ежедневна медитация, която им позволява да преборват стреса. Сега е ваш ред да изпитате въздействието му. Изпробвайте сесиите от 2 до 30 минути, в зависимост от това от каква почивка се нуждаете през деня. Потребите се кълнат, че това приложение не само им помага да се фокусират, но и подобрява съня им.

4. Sleep Genius

Не можете да заспите, защото умът ви постоянно е ангажиран с различни размишления? Вече знаете с какво можете да спрете тази нездравословна практика. Това приложение е създадено, за да помага на астронавтите от НАСА да заспиват. Включва приятна музика, която ви унася в сън. Можете да я слушате постоянно или пък да нагласите таймер. Предоставена е и възможност за събуждане с приятна мелодия.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички