Тийнейджърите не смятат Facebook за "готин", но го ползват най-много


Тийнейджърите не смятат Facebook за "готин", но го ползват най-много
Снимка:

2118

Тийнейджърите използват повече и по-различни социални мрежи в сравнение с родителите си - Snapchat, Vine, Periscoper, Instagram. Но въпреки че от доста време насам не е сред "готините", Facebook остава най-предпочитаният сайт от младите хора. Те го използват с интензивността, с която са го правили през 2014 година и значително по-често от която и да е друга социална платформа с изключение на YouTube, сочи ново проучване на компанията за изследвания в областта на технологиите Forrester.

За разлика от това, само 50% от анкетираните използват Instagram, Twitter и Snapchat, пише The Telegraph.

Около 60 на сто от потребителите на възраст между 12 и 17 години заявяват, че Facebook е сайтът, който използват най-често. Над 30 на сто посочват, че са в социалната мрежа през цялото време, което надхвърля казаното за която й да е друга страница.

В контраст с интензивната употреба, отделно проучване върху фактора „доколко сайтът е готин“ води до различни резултати. При подреждане на социалните медии по скала от 1 (никак не е готина) до 5 (абсолютно година) Facebook попада на 7 място след Whatsapp, Twitter, Vine, Instagram, Snapchat и YouTube. Само Tumbr, Pinterest и Google+ стоят по-ниско от Facebook.

Няма категорично обяснение на факта, че тийнейджърите продължават да използват Facebook, въпреки че го смятат за старомоден. Една от графиките в доклада все пак показва вероятната причина. Facebook е подреден на трето място като най-важен инструмент за поддържане на контакт с приятели. Само Snapchat и Instagram са над Facebook в тази класация. Това отразява стратегията на най-голямата социална мрежа да бъде инструмент за комуникация, без който не можем да живеем, по възможност замествайки нуждата от телефонни номера.

 

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички