Как да предпазим профилната си снимка във Facebook от нежелани погледи?


Как да предпазим профилната си снимка във Facebook от нежелани погледи?
Снимка: iStock/Guliver

8470

Независимо какво правите, никога не можете да защитите напълно данните си във Facebook. Пример за това е, че няма опция да направите профилната си снимка лична.

Facebook има своя политика. Идеята им вероятно е всеки да може да провери самоличността на свой познат, преди да го добави като приятел. Като утешение до скоро можехме да направим профилната си снимка ‘unclickable’ (тоест да не може да се клика върху нея), така че никой, дори и приятелите ни, да не могат да виждат версията в пълен размер.

Но Facebook наскоро промени тази настройка за поверителност и вече всеки може да клика върху профилните снимки, дори и потребителите, които не са ни приятели. Очевидно е, че тази промяна няма да се хареса на всички, въпреки че Facebook добавиха някои предпазни мерки.

Например ако сте задали настройка ‘Only Me’ за вашата снимка, непознати няма да имат възможност да видят харесванията, коментарите или фото данните, свързани със снимката, а само самата снимката.

Така че, ако искате да запазите профилната си снимка лична трябва да направите някои неща. Вижте съветите на CNet за това кaк да защитим профилната си снимка във Facebook.

1. Променете профилната си снимка

До неотдавна Facebook създаваше малка версия на профилните ни снимки, като цялата снимка се показваше, когато се кликне върху миниатюрата. Сега вграденият в сайта инструмент за изрязване изрязва двете снимки-  и тази с малкия размер, и тази в пълния размер в квадрат (в два различни размера, разбира се). Ако установите, че нещо важно е били изрязано от вашата снимка, изтрийте я и я качете отново.

2. Използвайте малка снимка

Ако не искате вашата снимка с висока резолюция да се появи някъде в интернет, то тогава я преоразмерете, преди да я качите. Може да използвате програма като Adobe Photoshop или Microsoft Paint, за да я изрежете във формата на квадрат и след това да я преоразмерите до 180 х 180 пиксела. Когато я качите на Facebook, тя ще се вижда само като малката версия на профилната ви снимка, а когато хората кликнат върху нея, няма да виждат голямата ѝ версия.

3. Променете индивидуалните настройки за поверителност на настоящата и миналите си профилни снимки

По подразбиране всички ваши профилни снимки са публични. С други думи, непознати могат да виждат пълния размер не само на текущата ви снимка, но и на тези, които сте използвали преди. За да промените това, отворете всяка ваша профилна снимка и отидете на ‘Edit’. Натиснете бутона за неприкосновеността на личния живот и под ‘Who should see this?’, изберете ‘More Options’ и кликнете върху ‘Only Me’. Трябва да направите това поотделно за всяка снимка в албума, включително и за текущата си снимка на профила.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички