6 приложения, които ще гарантират сигурността ви в интернет


6 приложения, които ще гарантират сигурността ви в интернет
Снимка: Pixabay

3488

Вируси, троянски коне, тракери, крадци – заплахите са безкрайни. Изминаха няколко години, откакто смартфоните станаха неизменна част от живота ни, но тези проблеми не са разрешени. В действителност дори са се влошили.

Въпреки вградените опции за сигурност на вашето устройство, добре е да се възползвате и от някое приложение, което допълнително увеличава сигурността ви. От Make Use Of са направили своя класация за най-добрите приложения за сигурност.

360 Mobile Security (безплатно за Android и iOS)

Изключително функционално и удобно приложение, което не само ще защити устройството ви от зловреден софтуер, но и ще подобри работата му.

Avast Mobile Security (безплатно за Android)

Avast отдавна е едно от най-добрите антивирусни приложения за Android. Сред функциите на приложението са защита в реално време, ръчно сканиране за зловреден софтуер, отстраняване на троянски коне, фишинг защита и е налично на повече от 20 езика.

Linphone (безплатно за Android, iOS, W10 Mobile)

Ако използвате вашия смартфон за VoIP и сте загрижени за сигурността и неприкосновеността на личния си живот, тогава е добре да се доверите на Linphone. Приложението напълно защитава всички ваши разговори от край до край. Това е едно от най-добрите комуникационни приложения с отворен код, налични в момента. С Linphone също така може да изпращате текстови съобщения, снимки и файлове, като използвате същия протокол за защита.

Prey (безплатно, 5 долара на месец за Android, iOS)

Това приложение може да открие не само изгубен смартфон или таблет, но и лаптоп, като позволява регистрирането на до три отделни мобилни устройства в един акаунт. То предоставя възможност за дистанционно управление на изгубеното устройство, което включва търсенето му върху карта, правене на снимки както с предната, така и със задната камера за идентифициране на крадеца, заключване на мобилната джаджа, активиране на шумна аларма, изпращане на съобщение до екрана на устройството и още много други функции.

Hotspot Shield VPN (безплатно, 30 долара на година за Android, iOS, W10 Mobile)

Приложението ви позволява да сърфирате в интернет анонимно, тъй като криптира вашия уеб трафик и ви позволява да заобиколите регионални забрани на уеб сайтове и видеоклипове.

CM Security AppLock (безплатно за Android)

С това приложение може да заключите определени функции – като мобилни данни, Wi-Fi, Bluetooth, специфични приложения и настройки на Android, така че те да са достъпни само при въвеждането на правилния ПИН код. Неуспешните опити за отключване водят до известяване по имейл и изпращане на снимка на натрапника.

Източник: digital.bg

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички