7 любопитни неща, които можете да правите чрез Facebook Messenger


7 любопитни неща, които можете да правите чрез Facebook Messenger
Снимка: iStock/Guliver

3083

След като Facebook планира да направи използването на приложението си Messenger на практика задължително, е твърде вероятно това да стане една от най-използваните апликации в света. Ако все още не сте ѝ фенове, представяме ви няколко полезни и интересни неща, които можете да правите чрез нея.

1. С Facebook Messenger можете да изпратите гласово съобщение, да се обадите по телефона, да проведете видео разговор с някой от вашите Facebook контакти или да започнете групов разговор. Всичко това става изключително бързо, само с няколко клика. Освен това след като инсталирате Messenger, всички ваши съобщения и контакти ще ви очакват в приложението.

2. Можете да споделяте най-съкровените си тайни. Facebook обмислят да предложат функцията „Disappearing Messages“ в Messenger. Благодарение на нея съобщенията, които изпращаме, ще изчезват след броени минути.

3. Можете да си поръчаме транспорт. Facebook наскоро обяви, че вече може да се поръчва кола от Uber директно от Messenger. А най-хубавото е, че всеки, който използва Uber чрез Messenger ще получи 20 долара кредит.

4. Можете да си поръчвате цветя. На конференцията на Facebook в Сан Франциско преди няколко седмици Зукърбърг обяви, че скоро ще бъдем в състояние да използваме приложението Messenger, за да поръчваме цветя.

5. Можете да изпращате пари. Това все още не е възможно извън САЩ, но ако живеете в САЩ, на възраст сте над 18 години и имате дебитна карта Visa или Mastercard, може да изпратите пари на близък човек чрез Messenger.

6. Можете да се забавлявате, като играете игри. В момента, можете да предизвикате вашите Facebook контакти с игра на шах. Ако не харесвате шаха, може да поиграете баскетбол.

7. Messenger ще ви „качи“ на самолетите на холандската авиокомпания KLM. KLM Royal Dutch Airlines дава възможност на пътниците да се чекират и да получават актуализирани новини за полетите си чрез Messenger. С това KLM става първата авиокомпания и първият голям европейски партньор за Messenger, който се използва месечно от 800 милиона души по целия свят.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички