7 начина да предпазите дисплея на мобилното си устройство


7 начина да предпазите дисплея на мобилното си устройство
Снимка: iStock/Guliver

5224

Почти всички смартфони и таблети имат устойчиви на надраскване и напукване сензорни панели. Въпреки това обаче не е невъзможно дисплеите им да бъдат счупени, пише PC Mag. Вижте тези 7 съвета за това как да предпазим повърхността на устройството си от повреда.

1. Използвайте само пръсти или стилуса, който е в комплекта на устройството ви. Ще попаднете на съвети, според които може да използвате молив за работа със сензорни дисплеи, но ако държите на джаджата си и искате да удължите живота ѝ, не ги прилагайте.

2. Електростатичните разряди са внезапен прилив на електроенергия между две устройства с различен електрически потенциал в резултат на допир между тях или под въздействието на електрично поле и може в крайна сметка да доведат до неизправност на сензорния екран на устройството ви.

3. Инвестирайте в протектор за екрана на вашия таблет или смартфон. Има много евтини, но ефективни модели. Ако изпуснете телефона си, може да се отървете само с драскотини, които са по-малкия проблем от счупване или напукване на дисплея.

4. Избягвайте излагането на пряка слънчева светлина на вашето устройство, особено ако има LCD дисплей. Това реално може да навреди на качеството на екрана.

5. Добре е да знаете, че AMOLED дисплеите имат един сериозен проблем – прегряването. Най-простият начин да се избегне изгаряне е да се гарантира, че вашият дисплей не показва едно и също нещо на едно и също място за дълъг период от време. Например не използвайте часове наред едни и също приложение и не оставяйте екрана на телефона включен, докато устройството се зарежда.

6. Не дръжте смартфона или таблета си в чанта или раница заедно с остри предмети и пазете устройството си от прекомерен натиск.

7. При почистване на дисплея, използвайте кърпа от микрофибър, която е идеална за сензорни екрани. Можете дори да използвате тази, с която почиствате вашите слънчеви очила.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80095
  • GBP
    1
    2.31794
  • JPY
    100
    1.16529
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички