8 неща, които всеки потребител на Andorid трябва да направи


8 неща, които всеки потребител на Andorid трябва да направи
Снимка: Getty Images/Guliver

3022

Имате ли Android устройство? А наясно ли сте с всички невероятни неща, които може да прави то? За да ни помогнат да изпитаме максимално удоволствие от използването на мобилната си джаджа. от Android Pit са съставили списък с 8 неща, които всеки Android потребител трябва да опита. Ето кои са те:

1. Да намали използването на мобилни данни

Можете да кажете на Chrome да пести използването на данни. Отидете на Chrome> Settings> Data Saver и да включете опцията.

2. Да оптимизира батерията на устройството си

Без значение кое Android устройство ползвате, има начини за подобряване на живота на батерията. На първо място може да намалите яркостта на дисплея, освен това може да използвате и режима за пестене на батерията.

3. Да подобри работата си с Google Now

Google Now действа като виртуален личен асистент, който можете да използвате, за да извлечете информация бързо и лесно. Но вие може да получите много повече от това: Google Now може да взаимодейства с приложенията ви, да водите бележки, да задавате напомняния, заедно с цял куп други хитри трикове. Можете дори да го настроите да работи от всеки екран, като отидете в Google Settings > Search and Now > Voice > OK Google detection > и изберете Always on.

4. Да активира Android Device Manager

Android Device Manager не е активиран по подразбиране, а е чудесен инструмент, който ви позволява да следите изгубен или откраднат телефон, дистанционно да го заключите, да го накарате да звъни, дистанционно да изтриете съдържанието му и дори да активирате съобщение, което да се появи на екрана му, за да го види всеки, който го намери. Ще откриете Android Device Manager в приложението Settings под Security. За да разрешите на Android Device Manager да намери устройството ви, когато е загубено или откраднато, отидете в Settings > Security > Device Administrators и сложете отметка в квадратчето до Android Device Manager.

5. Да навигира офлайн

Преди да се отправите на път към непознати места, добре е да имате предвид, че може да ползвате някое от многото приложения предлагащи офлайн навигации за Android OS. Така няма да се притеснявате ако попаднете на място без интернет връзка.

6. Да прехвърля файлове безжично между Android устройството и компютъра си

Най-лесният начин да направите това е чрез безплатното приложение Pushbullet. Трябва да инсталирате приложението на мобилното си устройство, както и разширението за десктоп браузъра, който използвате на компютъра си.

7. Да свърже телевизора с Android устройството си

Рано или късно идва моментът, в който искаме да разгледаме снимките, заснети със смартфона ни, на по-голям дисплей. Какво правим тогава? Свързваме телевизора с Android устройството си, разбира се.

8. Да актуализира Android OS

В глобален мащаб много мобилни устройства все още работят с по-стари версии на Android, а това ги прави уязвими на зловреден софтуер. Затова е препоръчително да се направи актуализация.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички