Apple представи нови модели iPhone и "умен" часовник, който пази здравето (Снимки)


Apple представи нови модели iPhone и "умен" часовник, който пази здравето (Снимки)
Снимка: Getty Images/Guliver

4488

Новите продукти на технологичния гигант Apple вече са тук. На събитие късно в сряда компанията представи модели iPhone, както и "умен" часовник.

Показани бяха 5.8-инчовия iPhone XS и 6.5-инчовия iPhone XS Max, които ще бъдат пуснати на пазара по-късно този месец и за които се твърди, че са "най-усъвършенстваните устройства" на марката. Стартовата цена на втория модел е 999 долара.

Представен бе и новият iPhone X R, чиято стартова цена е 749 долара. Той ще бъде наличен през октомври. Има алуминиева рамка и стъклен гръб, сходен дизайн и изненадващо се базира на същия нов и мощен чип A12 Bionic. Екранът е 6,1-инчов с LCD панел и с резолюция 1792х828 пиксела. Телефонът ще се предлага в 6 цвята и ще се предлага с 64, 128 и 256 GB вградена памет.

Смартчасовници

От компанията показаха и своето четвърто поколение смартчасовници, в които има сериозни промени в дизайна и подобрения в представянето им като медицински и здравни устройства.

Часовникът ще се продава в САЩ от 21 септември и ще бъде на цена от 399 долара. "Часовникът на Apple е интелигентен пазител на вашето здраве", заяви оперативният директор Джеф Уилямс, предаде БГНЕС.

Смартчасовниците могат да засекат тежки падания, а сензори могат да ви направят дори кардиограма. "Това е първият ЕКГ продукт, който е предлаган директно на потребителите", заяви Уилямс. "Сега можете да си направите електрокардиограма навсякъде и само от китката", допълни той.

Детекторът за падания се очаква да подобри безопасността във фабрики и други индустриални предприятия, както и да помогне на възрастни и хора с увреждания. "Идентифициране на падането може да не ви звучи като проблем, но изисква доста сериозен анализ на данните", заяви Уилямс.

Ако човек падне и след това не се движи, часовникът ще извика спешна помощ, добави още оперативният директор. "Мога да видя деца да купуват часовници за своите родители, баби и дядовци", каза още той. "Смятам, че 4 серия ще бъде най-добрата до сега", убеден е Уилямс.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички