"Аз, инженерът" събра професионалисти и млади таланти, които обмениха опит и впечатления


"Аз, инженерът" събра професионалисти и млади таланти, които обмениха опит и впечатления
Снимка:

3289

Не е мит и не е мечта да бъдеш успешен инженер в България. Това заяви инженерът Иван Чернов по време на форума "Аз, инженерът", който се проведе днес в Интер Експо Център. Actualno.com е медиен партньор на инициативата за втора поредна година.

България има страхотни хора, креативни, с добри идеи, които успяват да реализират, заяви Чернов в рамките на "Аз, инженерът”. Той е начело на екип от инженери в компанията за производство на микрочипове за автомобилната индустрия "Мелексис България". "Българи решават значими проблеми в световен мащаб. Това показва, че на нас ни е заложено да сме добри в тази насока“, обясни Чернов.

По думите му в момента живеем във време на добри условия за работа и на конкуренция между хората, като в същото време за инженерите не представлява проблем да си намерят работа.

Преди него говори 23-годишният Бончо Върхошков. Той е лидер на първия български отбор за международни състезания Formula Student, които сега проектират и строят първата си кола. Целта е да участват на състезанията в Италия и Унгария през лятото.

Върхошков посъветва присъстващите млади инженери да бъдат уверени в себе си, да учат езици и софтуерни продукти. „Занимавайте се с извънкласни дейности, за да развивате качествата си“, обърна се той към тях. По думите му това са най-важните способности, които трябва да притежава един инженер в днешно време и ако се старае, то няма никакво значение къде учи, а навсякъде ще получи признание.

“Смятам, че бъдещето е в ръцете на инженерните студенти и колкото повече от тях повярват в себе си, толкова по-добре ще бъде за всички нас”, добави Върхошков.

За втора поредна година “Аз, инженерът” събра на едно място водещите технологични компании у нас, за да покаже на младите специалисти, студенти и гимназисти, че наука и иновации се случват и тук, и че имат много възможности за професионална реализация в Българи.

Най-оживено беше на състезанието по сглобяване и борба с роботи за ученици и студенти. Участваха над 20 отбора от младежи от цялата страна.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82056
  • GBP
    1
    2.27203
  • JPY
    100
    1.1701
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички