BlackBerry вероятно ще се откаже от операционната си система


BlackBerry вероятно ще се откаже от операционната си система
Снимка: Getty Images

2846

BlackBerry може да се откаже от собствената си операционна система за смартфони и да премине изцяло към Android. Това съобщава висш мениджър в канадската компания в интервю за The Economic Times.

Миналата седмица BlackBerry показа в Индия модела Priv – първия си Android смартфон. В бъдеще компанията може да загърби собствената платформа BlackBerry 10 (BB10) и да пуска само Android устройства, по думите на Дамиан Тей, старши директор за Азиатско-тихоокеанския регион.

BlackBerry се насочва към Android заради богатата екосистема от приложения за тази платформа. Освен това самата BlackBerry отдавна предлага кросплатформени корпоративни приложения, така че сближаването с Android е напълно естествено, допълва Дамиан Тей.

В момента BlackBerry е в процес на трансформация – компанията иска да се превърне от производител на смартфони в доставчик на комплексни корпоративни решения.

През последното финансово тримесечие, приключило в края на ноември 2015 г., BlackBerry отчете 40,7% спад на приходите от продажби на устройства – до 214 млн. долара, като делът им в общите приходи на компанията е 39,1%.

По-късно тази година BlackBerry планира да разшири асортимента си от Android устройства с още два модела, като цените им ще бъдат по-ниски от тези на Priv, разкриват от компанията.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички