Huawei ще изгради 5G мрежата на Унгария


Huawei ще изгради 5G мрежата на Унгария
Снимка: Getty Images

3455

Китайският телекомуникационен гигант Huawei ще си сътрудничи с Унгария за изграждането на 5G мрежата на страната, съобщи унгарският министър на външните работи и търговията Петер Сиярто.

Huawei ще изгради мрежата в сътрудничество с британския мобилен оператор Vodafone и германския Deutsche Telekom, разкри Сиярто по време на икономически форум в Шанхай.

По думите му Унгария няма да дискриминира дружествата въз основа на тяхната националност, като единственото основно условие е да спазват законите на държавата, предаде Emerging Europe.

Китайският гигант ще изгради 4G мрежата в метрото в украинската столица Киев, като през 2020 г. цялата подземна железница ще бъде покрита.

Според министъра Унгария е в първите редици на дигитализацията и поставя голям акцент върху привличането на чуждестранни инвеститори и компании, които донасят нови технологии в страната.

"Отношенията между нашите две страни никога не са били толкова добри, колкото (сега)", изтъкна Сиярто и отбеляза, че Китай е най-важният търговски партньор на Унгария извън Европейския съюз.

Телекомуникационният гигант се оказа в центъра на търговски и политически спор между Китай и САЩ, като американското правителство помоли европейците да не приемат мрежовото оборудване на Huawei.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички