Как да блокирате нежелани обаждания на смартфона си


Как да блокирате нежелани обаждания на смартфона си
Снимка: iStock/Guliver

5585

Някой ви досажда с постоянни обаждания? За щастие има лесни начини да ги блокирате. От Android Authority дават примери. Имайте обаче предвид, че важат за телефони с Android.

Блокиране на нежелани обаждания с помощта на приложение

В Play Store има много такива приложения, някои безплатни, други изискват абонамент. Примери: Calls Blacklist, Call Control, TrueCaller, Google Phone, Hiya, Truecaller, Mr. Number, Should I Answer? Те няма да премахнат напълно тези нежелани повиквания, но значително ще ги намалят.

Блокиране на нежелани обаждания едно по едно

Ако сте тормозени само от няколко компании или физически лица на регулярна основа, най-лесният начин да разрешите проблема е като блокирате номерата им. За да направите това, трябва само да отворите приложението за телефон на Android устройството си, дългото натискане върху номера ще изведе опцията “Block”. Изберете я и готово! Процесът може леко да се различава при различните устройства.

Блокиране на всички повикванията, освен на тези от вашите контакти

Друг начин да спечелите в битката срещу нежеланите повиквания е да блокирате всички номера, освен тези, които са в списъка ви с контакти. Разбира се, това може да е крайна мярка, но ще свърши работата.

Най-добрият начин да постигнете това е да изтеглите приложение като Calls Blacklist – Call Blocker. То е безплатно и изключително популярно, с повече от 10 милиона изтегляния. Но има много алтернативи, които са на разположение, ако то не ви допада по някаква причина.

Изтеглете приложението, oтворете “Settings”, изберете “Blocking” и докоснете “Block all numbers except contacts”. Когато получите обаждане от номер, който не е запазен в контактите ви, телефонът ви няма да звъни, но ще можете да видите, че е имало обаждане в приложението.

Източник: digital.bg

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83957
  • GBP
    1
    2.26558
  • JPY
    100
    1.18888
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички