Какви са основните подобрения в новия Samsung Galaxy S7?


Какви са основните подобрения в новия Samsung Galaxy S7?
Снимка: Getty Images

3636

През уикенда Samsung представи новите си смартфони Galaxsy S7 и S7 Edge на изложението Mobile World Congress в Барселона. Новите устройства ще излязат на пазара в повечето страни, включително в България, на 11 март.

На вид S7 е сходен с предшественика си S6, но има някои значими вътрешни ъпгрейди. От Samsung са внесли сериозни подобрения в камерата, която поддържа по-голяма широка апертура и “dual pixel” технология. Това подобрява снимките при по-малка светлина и по-бързото фокусиране.

Двата нови телефона са напълно устойчиви на прах и вода. На теория те могат да бъдат потопени за 30 минути на дълбочина от 150 см, без това да им навреди, пише The Independent.

Важно функционално подобрение е, че шорткътите ще могат да се променят от потребителите, така че достъпът до предпочитаните приложения да се улесни.

Дисплеят ще бъде постоянно включен, така че да не се налага отключване за поглед върху базова информация – часът, нотификациите за нови съобщения и други. Функцията е оптимизирана, така че да не повлияе на консумацията на батерията.

Смартфонът има MicroSD слот за карта, система за вътрешно охлаждане и увеличени технически характеристики. По този начин игрите ще приличат на компютърните, отново без това да влияе на батерията прекалено много.

Смартфоните ще идват с операционна система Android 6.0 Marshmallow. Дисплеите им са 5,1 инчови с резолюция 2560х1440 пиксела. Вътрешната памет е 32 или 64 гигабайта. Камерата е 12 мигапиксела, а батерията има издръжливост 3000 милиамперчаса. Процесорът е Qualcomm Snapdragon 820, като отново според региона е възможно устройството да има новия Exynos чипсет, собствено производство на Samsung.

Тялото ще се предлага в цветове черно, оникс и платинено-златно.

По време на представянето Samsung снабди всеки от присъстващите с очила за виртуална реалност Gear VR, на които беше показана презентацията.

Заедно с новите смартфони корейският производител представи и Gear 360 – камера с размерите на тенис топка, която позволява снимане на 360 градусови видеа и снимки с висока резолюция.

Камерата е технически интегрирана в S7 като потребителите ще могат да гледат и споделят 360-градусовите изображения през телефоните си.

Изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг направи внезапна поява на събитието, като оповести, че социалната мрежа и Samsung ще работят заедно, за да превърнат виртуалната реалност в по-социално изживяване.

Очилата Gear VR ще идват като безплатен аксесоар за хората, които поръчат предварително Galaxy S7 или S7 Edge.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички