Полезни трикове при работа с Dropbox


Полезни трикове при работа с Dropbox

10245

Dropbox с право е една от най-популярните облачни услуги. Тя е изключително полезна, както са се убедили хиляди потребители по света. От сайта Make Use Of дават няколко съвета за това как да ползваме услугата така, че да си помагаме най-много.

1. Споделяне на файлове дори с потребители, които нямат профил в Dropbox

Функцията File Requests улеснява значително споделянето на файлове, като позволява да получавате файлове дори от хора, които нямат профил в облачната услуга. Споделянето става чрез автоматично генериран уникален URL линк. Трябва само да го копирате и пратите до хората, които трябва да ви пратят необходимата информация, като дори има опция Dropbox да ги информира за желанието ви в техните имейли. Уверете се само, че имате достатъчно място в Dropbox акаунта си за входящите файлове. В противен случай лицето, което ви изпраща файловете, ще се натъкне на съобщение за грешка.

2. Преглед на Photoshop и Illustrator файлове

Споделяте ли с някой PSD или AI файлове в Dropbox? Не се нуждаете от достъп до правилния софтуер на Adobe, за да ги прегледате. Можете да направите това директно в Dropbox. Кликнете върху файла, който искате да прегледате и ще се появи лента с инструменти за изображенията, от където имате възможност за супер мащабиране. По този начин може да преглеждате и PNG, JPG, EPS, SVG и BMP файлове.

3. Бързо намиране на файлове с Dropbox Recents

Не е нужно да се ровите в папките само за да намерите Dropbox файла, който наскоро сте редактирали. Ще намерите линк към него под Recents в страничната лента. В този раздел се поддържа актуален списък на файловете, които сте отворили или модифицирани наскоро.

4. Бързо синхронизиране на файловете

По подразбиране Dropbox ограничава скоростта, с която файловете ви се качват на сървърите на услугата. Ако искате да премахнете това ограничение напълно или да зададете персонализирана стойност, в Windows 7 и по-нови версии, кликнете върху Dropbox иконата в системната лента и отиде в Preferences > Bandwidth.

5. Незабавно изтриване на поверителна информация

Файловете, които изтривате от вашия Dropbox акаунт, не изчезват веднага, а се съхраняват още 30 дни в случай, че размислите по-късно. Освен това изтритите файлове остават в кеш паметта (.dropbox.cache) в главната Dropbox папка на вашия компютър три дни.

Ако обаче файловете, които изтривате съдържат поверителна информация, може да поискате да ги заличите завинаги и напълно. За да направите това, отидете на началната страница на профила си и кликнете върху иконата на кошче от ляво на полето за търсене. Това показва изтритите файлове. Изберете файла и кликнете върху опцията „Permanently delete…” в лентата с менюта в горната част. Направете това за всеки файл, който искате да изтриете веднага. Разбира се, можете да изберете множество файлове наведнъж с помощта на Ctrl клавиша. След това трябва да се отървете от изтритите файлове от Dropbox кеш папката. Вие обаче няма да можете да видите тази папка, ако системата ви не е настроена да показва скритите файлове.

Още от Младият бизнес


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд ЕООД

IBAN: BG53UBBS80021021528420

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.65931
  • GBP
    1
    2.15897
  • RUB
    100
    2.1539
  • JPY
    100
    1.57246
виж всички

Крипто валути


  • Bitcoin Cash
    1
    458.35
    440.38
  • Litecoin
    1
    94.48
    90.73
  • Ethereum
    1
    694.04
    666.93
  • Bitcoin
    1
    21933.25
    21076.94
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички