Мексико официално въведе Li-Fi


Мексико официално въведе Li-Fi
Снимка:

3607

Мексико е първата държава, в която официално започна комерсиалното предлагане на Li-Fi. Това е технология за безжичен обмен на данни, в която се използват светодиоди, излъчващи във видимия спектър на светлината.

Връзката се осъществява не само в зоната на пряка видимост, а и чрез отразената от стените и околните предмети светлина. Li-Fi каналите имат много по-висока пропускателна способност в сравнение с Wi- Fi - около 10 GB/s, пише Kaldata.

Мексиканската компания Sisoft от този месец предлага новата услуга LedCom с Li-Fi връзка. САЩ, Китай, Русия, Израел, Япония и други държави съвсем скоро също ще предложат подобни услуги, но Мексико официално е първата държава, където Li-Fi връзките се предлагат за ежедневно използване.

Специален чип на Sisoft получава интернет-трафик от маршрутизатора и го излъчва в околното пространство. Връзката се осъществява с помощта на малък приемник, който се включва към USB порта. Компанията възнамерява да произвежда по 10 000 чипа на месец, които са предназначени за предприятия, болници и обикновени потребители.

Предлагат се различни комплекти: от 5 светодиодни лампи до цялостно осветяване на дома, което гарантира най-висока скорост на връзката от всяка точка.

Цената варира в зависимост от осветителното тяло и е в пределите на 50-400 американски долара, включително приемника. Светодиодните лампи имат време на живот 2 години. Sisoft предлага и качествени акустически системи, слушалки и друга техника, използващи Li-Fi.

 

 

 

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички