Мъск: Хората физически ще се слеят с роботите


Мъск: Хората физически ще се слеят с роботите
Снимка: Getty Images / Guliver

3513

С все по-голямото навлизане в човешкия бит на роботи и системи с изкуствен интелект, един от вариантите за бъдещето ще включва физическото ни сливане с машините. Това заяви изпълнителният директор на компаниите Tesla и SpaceX Илън Мъск, цитиран от научното издание Science Alert.

Според него ежедневната зависимост на хората към технологиите ще се задълбочи с времето до степен, в която човешкия разум и мисленето на машините ще станат едно цяло.

„До известна степен ние вече сме киборги – помислете за всички дигитални приспособления, с които разполагате – вашият телефон, вашият компютър“, каза Мъск по време на Международната правителствена среща на върха, която се провежда в Дубай.

Наричайки тази технологична зависимост „дигитален тертичен слой“, Мъск заяви, че той вече е част от нашата биология, засягайки начина, по който мислим и възможността да надживеем физическата си същност.

„Ако вие умрете, вашият дигитален призрак все още ще е тук. Всички ваши имейли и социални медии продължават да живеят, ако вие умрете“, заяви той. Според него превръщането на хората в киборги ще е начинът, по който човечеството ще подобри наследените си естествени способности.

„Във времето ще наблюдаваме по-дълбоко сливане на биологичния интелект и дигиталния интелект“, каза още Мъск.

Това не е първият път, в който предприемачът коментира възможното превръщане на хората в полумашини. Миналата година той говори за нуждата хората да обмислят употребата на мозъчни импланти като начин за наваксване на бързата еволюция на изкуствения интелект – технология, която според него може да стане опасна, ако светът не знае как да я контролира.

Мъск е и човекът, който заяви, че не е невъзможно, и дори е вероятно, физическата вселена, която познаваме, да е една гигантска симулация, създадена от напреднала извънземна цивилизация.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.8387
  • GBP
    1
    2.28913
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички