Направете тези 8 неща, за да издържа батерията на телефона ви по-дълго


Направете тези 8 неща, за да издържа батерията на телефона ви по-дълго
Снимка: iStock/Guliver

9073

Ползваме телефоните си почти постоянно и затова трябва да можем да разчитаме на батерията им. А тя се изтощава бързо заради съвременните дисплеи, сензори и по-бързи процесори. От TechRadar дават някои насоки, чрез които смартфонът ви ще издържа по-дълго между зарежданията.

1. Изключете вибрациите и хаптичната обратна връзка

Става дума за леките вибрации (хаптичната обратна връзка), докато пишем на клавиатурата на смартфона или докато натискаме капацитивните бутони. Те обаче хабят бързо батерията. Изключването на „Haptic feedback“ ще ви помогне да удължите значително живота ѝ.

2. Изключете „Always on” за чакане на фразата „OK Google“

Не е нужно телефона ви постоянно да се „ослушва“ за вашата команда, за да изпълни функцията за търсене. Ето как да я изключите: Отидете до Apps > Settings > Google Services > Search & Now > Voice. Кликнете върху „OK Google detection“ и изключете опцията „Always on“.

3. Сложете си черен тапет

Ако вашият смартфон има AMOLED дисплей, използването на черни тапети ще ви помогне да удължите живота на батерията му. Това е така, защото пикселите, които изграждат AMOLED дисплеите, използват само мощността на батерията, за да осветяват светлите цветове и не се нуждаят от енергия, за да покажат черния цвят.

4. Персонализирайте кои приложения могат да използват локацията ви

Повечето от приложенията, инсталирани на вашия смартфон без значение дали работи с Android или с iOS, постоянно следят местоположението ви. Затова проверете, освен това устройствата paзпoлaгaт c oпции зa oгpaничaвaнe нa бpoя пpилoжeния, ĸoитo мoгaт дa пoлзвaт фyнĸциятa зa лoĸaция.

5. Не пропускайте актуализациите

Актуализирането на приложенията може да изглежда тромава задача, но всъщност помага за подобряване на цялостната производителност на смартфона и живота на батерията му. Разработчиците постоянно подобряват оптимизацията на батерията и паметта.

6. Включете самолетен режим

Това решение не е удобно да се прилага постоянно, а само в нужда. Включването на режима Airplane ще отреже връзката ви с външния свят, но ще позволи на вашия смартфон да продължи по-дълго да използва приложения, които не се нуждаят от връзка.

7. Изключете автоматичните актуализации

Приложения като Gmail, Twitter или календар постоянно се обновяват, за да предлагат най-новата информация. Това се отразява на живота на батерията. Отидете до Settings > Google account и изключете автоматичната синхронизация за приложения, които не се нуждаят от непрекъснато актуализиране.

8. GPS, Bluetooth и други функции

Проверете функциите Bluetooth, GPS, Wi-Fi, NFC и мобилни данни и ако в момента не ви трябват, ги изключете.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички