Ползата за здравето от Pokemon Go


Ползата за здравето от Pokemon Go
Снимка: Gettyimages.com

2086

Популярната мобилна игра Pokemon Go има благоприятен ефект върху здравето на играчите, тъй като стимулира движението. Това се казва в статия на Британския медицински журнал, цитирана от в. The Guardian.

Играта не е маркирана като здравно мобилно приложение, но въпреки това се смята за полезна, тъй като играчите вървят много, за да „ловят“ покемони. Според автора на статията д-р Маргарет Маккартни приложението е превърнало улиците на Великобритания в площадка за игра.

Тя дава за пример един от играчите на Pokemon Go, който е извървял 225 км и така е отслабнал с 12,7 кг, докато събира покемони.

По думите на д-р Маккартни приложението би могло да помогне за превенция на затлъстяването и диабета тип 2. Въпреки това тя отбелязва, че тези заключения все още не са на базата на научни изследваниq.

Авторката посочва още, че независимо от ползите на приложението, то трябва да бъде направено по-безопасно за играчите, давайки пример с хора, които са били спасявани от пещери или от морета, опитвайки се да „заловят“ покемон.

„Pokemon Go може и трябва да бъде направена по-безопасна. Както повечето неща, играта има своите ползи и рискове... Повечето приложения за здравословен живот, които повишават физическата активност, обикновено са насочени към потребители, които искат да бъдат по-здрави. Pokemon Go не е маркиран като здравно приложение, но играчите в крайна сметка вървят доста пеша“, посочва тя.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички