Шефът на Intel изкриви факти, за да се подмаже на Тръмп


Шефът на Intel изкриви факти, за да се подмаже на Тръмп
Снимка: Getty Images/Guliver

2728

Тази седмица изпълнителният директор на Intel Брайън Крзанич използва своя среща с американския президент Доналд Тръмп, за да обяви, че компанията му ще инвестира 7 млрд. долара в строежа на фабрика в САЩ и ще разкрие 3000 работни места.

Тръмп бе доволен от вестта, тъй като един от крайъгълните камъни на платформата му е запазването на производството на големите фирми в Америка, вместо изнасянето му на по-евтини пазари. А и Крзанич специално подчерта, че инвестицията е в резултат на „бизнес ориентираната“ политика на Тръмп.

„Правим това в подкрепа на данъчните и регулаторни политики, които президентската администрация прокарва“, заяви шефът на Intel.

Изказването му обаче е невярно, пише The Guardian. Компанията обяви строежа на въпросния завод още през 2011 г., докато Барак Обама беше на власт. През 2012 г. Обама дори държа реч, в която каза, че начинанието е „пример за създаването на следващото поколение работни места в производството.“

Изграждането на фабриката бе стопирано през 2014 заради спад в продажбите на компютри, но анализаторите не вярват, че Тръмп е причината за възраждането му точно сега. Много по-вероятно е решението да се базира на натиска на индустрията за по-усъвършенствани чипове, които да се използват за „умни“ устройства.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички