4 начина да измервате успеха си

4 начина да измервате успеха си
Източник: iStock/Guliver

Парите са безсмислени, докато не направите нещо добро с тях. В най-добрия случай славата е мимолетна, затова животът и начинът, по който го живеете, независимо дали в бизнеса, в семейството, или в ежедневните занимания, са истинската мяра за постижение. Рентабилността определено е първото правило, измерващо успеха в бизнеса, просто защото нерентабилните компании не оцеляват. Ето обаче кои са другите начини да измерите успеха.

1. Постигате целите си

Целите в бизнеса имат много проявления. Освен рентабилността, някои бизнес цели включват увеличаване на пазарния ви дял, разрушаване на конкуренцията, високи нива на удовлетвореност на клиентите, намаляване на дефектите на продуктите и т.н. Ето защо няма как да постигнете бизнес целите си, ако не знаете точно какви са те. Поставяйте си ясни стремежи в краткосрочен план, например на тримесечие.

2. Развивате бизнеса си

Бизнесът е като малко дете. Като „родител” вие усещате удовлетворение от това да му помагате, когато не върви добре, да го пазите и накрая да видите как цъфти в зряла възраст и все повече разширява хоризонтите си.

3. Добре балансиран живот

Работата не може да бъде целият ви живот, а само част от него. Да, важна част, но все пак част от нещо друго по-голямо и значимо. Измерването на баланса в живота ви може да бъде най-важният индикатор за успех. Защото когато ви липсва равновесие на този фронт, това се вижда лесно - недостигът на радост, проваленото здраве, разрушеният брак, отчуждените деца.

4. Споделяте на успеха ви с другите

Споделянето е може би другата истинската мярка за всеки успех в бизнеса, било то пари, време, търпение, знание, мъдрост или добра воля. Ако изкарвате достатъчно пари – правете дарения. Ако има на кого да разчитате във фирмата – отделете време за семейна почивка. Ако имате знания – предайте ги на по-младите.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.